Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție, șoferi - ÎNCĂLCAREA acestor 4 reguli vă poate aduce AMENZI URIAȘE în această iarnă

facebook.com
masini

Venirea iernii aduce nu doar disconfort pentru șoferi, ci și șansa de a încasa amenzi usturătoare. Codul Rutier prevede mai multe reguli pe care conducătorii auto trebuie să le respecte pe timp de iarnă.

"Reguli ca să circuli pe timp de iarnă:

1. Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

2. Mare atenţie să acordaţi vitezei în trafic. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, trebuie să circulaţi cu o viteză care să vă permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii meteo este mult mai mare.

3. În timp ce vă aflaţi în trafic, pe un drum acoperit de gheaţă sau de polei, nu acţiona brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos, scrie a1.ro. De asemenea, se recomandă evitarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat sau a unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, se dovedesc extrem de periculoase.

4. Evitaţi să circulaţi pe parcursul nopţii. De regulă, poleiul apare când temperaturile sunt foarte scăzute, iar acest lucru se întâmplă de obicei pe timpul nopţii. Diferenţele de temperatură dintre noapte şi zi dau naştere la ceată şi umezeală, iar aşa se formează noaptea îngheaţă pe carosabil", scrie Capital.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.