Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENŢIE! De mâine vor suna sirenele în toată ţara/ PROGRAM

alarma girofar

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va desfășura începând de marţi, 18 aprilie, un amplu exercițiu, la nivel național, pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – PROCIV 2017.

Vezi şi: Preşedintele ASF, precizări de ultimă oră în scandalul naţionalizării pensiilor private

Astfel, în perioada 18-21 aprilie, în localități din țară va fi declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice, anunță IGSU.

Sirenele din Capitală vor fi testate săptămâna viitoare. Sunt 400, însă acoperă mai puțin de jumătate din suprafața Bucureștiului. Testul va fi coordonat de autoritățile care gestionează situații de urgență, precum accidente de proporții sau cutremure, conform TVR.

Vezi şi: Suma URIAŞĂ cheltuită de români la hoteluri şi pensiuni de Paşte

”Pe 18 aprilie, când vom auzi primele sirene, ne vom întreba ce înseamnă ele. De aceea, am pregătit acest infografic care explică tipurile de alarmă.  Vă reamintim că între 18-21 aprilie va avea loc un exericițiu #PROCIV2017 în care vor fi testate sirenele din toată țara. #SHARE ca sa nu fim luați prin surpindere”, a informat pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.