Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție! Două noi simptome atipice care arată infectarea cu coronavirus. Semnalul de alarmă tras de un cunoscut medic

www.hotnews.ro
durere de cap, lovitură la cap

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, spune că trebuie să fim extrem de atenți nu numai la simptomele respiratorii ale COVID-19, ci și la alte manifestări, cu care nu am fost obișnuiți, dar care în ultimul timp încep să apară tot mai des ca forme de debut ale bolii.

De pildă, durerile abdominale și scaunele frecvente, dar și durerile puternice de cap ar putea fi semne de COVID-19, chiar dacă tusea sau febra sunt absente, a declarat la Digi24 managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

ȘOC în politica mondială: Iulia Timoșenko are coronavirus și este în stare gravă

„Aș sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv și debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzația de amețeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar acești pacienți au avut totuși test pozitiv COVID”, a spus Carmen Dorobăț.

În opinia managerului de la Iași, tocmai de aceea este important ca testul COVID să fie făcut tuturor pacienților care se prezintă la doctor, indiferent de simptomatologie.

„De exemplu: durerile abdominale și scaunele frecvente. La adulți nu te-ai aștepta - suntem în sezonul de vară, consumăm multe fructe și legume - ca astfel de simptome să te ducă spre un test COVID-pozitiv, în absența tusei și a febrei” - a arătat Carmen Dorobăț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.