Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție, imagini ȘOCANTE - Baie de sânge în Myanmar! Cea mai sângeroasă reprimare a protestelor: cel puțin 18 oameni au murit

myanmar

Poliţia birmană a deschis focul împotriva unor manifestanţi, duminică, atât în fosta capitală Yangon, cât şi în alte oraşe din Myanmar, şi a ucis cel puţin 18 persaoane - în cea mai sângeroasă zi de la începutul contestării loviturii stat, denunţă ONU, relatează Reuters, relatează News.ro.

”Toată ziua, în mai multe locuri, poliţia şi armata au răspuns un manifestaţii paşnice recurgând la o forţă letală şi mai puţin letală care, potrvit unor informaţii credibile primite de către Biroul ONU al Drepturilor Omului (UNHRC), s-a soldat cu cel puţin 18 morţi şi30 de răniţi”, a anunţat Biroul ONU.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

”Myanmarul este un câmp de luptă”, a denunţat pe Twitter Charles Maung Bo, un cardinal catolic în această ţară majoritar budistă.

Myanmarul se află în haos după ce junta militară a plasat-o în detenţie pe conducătoarea aleasă Aung San Suu Kyi şi pe mai mulţi membri ai partidului său, Liga Naţională pentru Democraţie (LND) la 1 februarie

Aung San Suu Kyi, în vrstă de 75 de ani, este acuzată de importarea ilegală a şase talkie-walkie şi de încălcarea reglementărilor impuse în lupta împotriva covid-19.

În mai multe cartiere din fosta capitală Yangon, poliţia, susţinută de elemente din cadrul armatei, a tras cu gloanţe reale, după ce nu a reuşit să disperseze mulţimea cu grenade asurzitoare, gaze lacrimogene şi tiruri de somaţie.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Mai mulţi răniţi au fost evacuaţi purtaţi în spate de către bărbaţi, lăsând în urmă dâre de sânge pe jos.

Un bărbat a murit la spital, după ce a fost împuşcat în piept, potrivit unei surse medicale, care a cerut protecţia anonimatului.

Un oficial ONU a declarat sub protecţia anonimatului pentru Reuters că Biroul ONU a putut să confirme moartea a cel puţin cinci persoane, la Yangon, duminică.

Poliţia a deschis focul împotriva manifestanţilor şi la Dawei, un oraş situat în sudul ţării, unde a ucis trei manifestanţi şi a rănit alţii, declară pentru Reuters un oficial politic local, Kyaw Min Htike.

Potrivit publicaţiei locale Myanmar Now, două persoane au fost ucise la Mandalay, al doilea cel mai important oraş din ţară.

O locuitoare contactată de Reuters a anunţat noi tiruri duminică seara (ora locală) şi că o femeie a fost ucisă. ”O echipă medicală a examinat-o şi i-a confirmat moartea. Ea a fost împuşcată cu un glonţîn cap”, a precizat ea.

Poliţia şi un purtător de cuvânt al armatei birmane nu au comentat.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Şeful juntei, generalul Min Aung Hlaing, dădea asigurări săptămâna trecută că forţele de ordine vor da dovadă de cea mai mare reţinere.

În reprimarea manifestanţilor, cel puţin trei persoane au fost ucise până duminică.

Potrivit armatei, un poliţist a fost ucis în confruntări, în marja unor manifestaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.