Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENȚIE la pliculețele cu prafuri anti răceală sunt pline de E-uri. Lista aditivilor alimentari ascunși în compoziția lor

one.ro
tuse raceala gripa

Un pliculeț cu prafuri anti răceală poate conține până la 9 E-uri. Enorm, arată specialiștii, care atrag atenția și asupra cantității mari de zahăr din aceste produse cu care românii își fac stocuri în fiecare sezon gripal.

Conform unui studiu făcut de InfoCons, în medie, un plic cu prafuri anti răceală conține o cantitate de 4 E-uri.

Cel mai des întâlniți aditivi în plicurile împotriva răcelii sunt E100, E104 (galben de quinoleină), E110 (aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici), E330 (aditiv alimentar din categoria regulatorilor de aciditate), E331 (citrat de sodiu), E950 (aditiv alimentar sintetic cu rol de îndulcitor) și E951 (aditiv alimentar sintetic, cu rol de îndulcitor şi potenţiator de aromă).

Pliculețele, pline pline de zahăr

De asemenea, într-un singur pliculeț de prafuri anti răceală poate exista o cantitate de până la 87% de zahăr.

Studiul demarat de InfoCons în 2018, repetat în 2019 și continuat în acest an pe baza etichetelor a 20 de produse tip plic de răceală (soluție pulbere pentru suspensie orală), arată că procentajul la care poate ajunge cantitatea de zahăr dintr-un asemenea plic este covârșitoare.

Media de zahăr este de 36%, în condițiile în care unele etichete nu furnizează informații cu privire la cantitatea de zahăr conținută de produs, arată sursa citată.

Câte infecții respiratorii au fost înregistrate

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 47.900, comparativ cu 38.761 înregistrate în S 40/2020.

În săptămâna 04.10.2021 – 10.10.2021 au fost raportate la nivel național 29 cazuri de gripă clinică comparativ cu 10 cazuri înregistrate în aceeași perioadă a anului 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.