Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție la ținuta vestimentară! Mai multe companii aeriene iau în calcul înăsprirea regulilor: 'Avem dreptul de a împiedica oamenii să urce în avion'

Foto România TV
avion pasageri

Pasagerii companiilor Jet2, Ryanair, Easyjet și TUI ar putea fi refuzați la îmbarcare din cauza unei reguli stricte privind ținuta. Un însoțitor de bord a explicat că anumite alegeri vestimentare pot fi considerate nepotrivite și ar putea duce la refuzul de a urca la bord.

Mary Jo Manzanares, care a scris pentru CNN și care se laudă cu 33 de ani de experiență ca însoțitor de bord, a explicat motivele care stau la baza restricției vestimentare care ar putea să vă perturbe planurile de călătorie.

"Trebuie să aveți ca prioritate rezolvarea lucrurilor la sol, asigurându-vă că nu există agresiuni. Când zbori la înălțime, s-ar putea să ai conversații cu pasagerii sau glume sau comentarii nepotrivite între pasageri, adăugați puțin alcool și s-ar putea să faci o aterizare neprogramată. Și nimeni nu vrea asta", a spus Mary Jo Manzanares.

Avem dreptul de a împiedica oamenii să urce în avion

O altă însoțitoare de zbor a declarat, de asemenea, pentru Sun: "Avem dreptul de a împiedica oamenii să urce în avion și se întâmplă frecvent cu persoanele care nu sunt îmbrăcate într-un mod pe care noi l-am considera acceptabil".

"Există câteva exemple evidente aici, inclusiv tricouri cu înjurături sau logo-uri ofensatoare pe ele, pe care oamenii sunt rugați în mod regulat să le acopere sau să le îndepărteze înainte de a se urca la bord", relatează Birmingham Live.

Deși majoritatea companiilor aeriene nu oferă coduri vestimentare oficiale, este în general o idee bună să evitați să purtați haine murdare sau rupte, ținute prea casual sau orice îmbrăcăminte cu sloganuri potențial ofensatoare sau cu un limbaj nepoliticos.

În timp ce unele companii aeriene sunt de acord cu șlapii, altele s-ar putea să nu te lase să urci la bord dacă ești îmbrăcat în haine de plajă.

De asemenea, este important de reținut că, în cazul în care o țară are legi specifice sau obiceiuri locale în ceea ce privește vestimentația, companiile aeriene se pot aștepta ca pasagerii să respecte aceste reguli înainte de îmbarcare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.