Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT ATENȚIE la vaccinul AstraZeneca, după ce un bărbat vaccinat cu el a murit: 86 de reacții adverse în ultimele ore la serul britanic

După ce un bărbat de 47 de ani din Gorj a murit în urma vaccinării cu AstraZeneca, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat joi că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate în România 43.738 de persoane și au fost raportate 110 reacții adverse.

DOCUMENTUL poate fi citit AICI

Dintre persoanele vaccinate în ultimele 24 de ore, 36.387 au primit prima doză, iar restul doza a doua. 29.289 de persoane au primit vaccinul Pfizzer, 6.842 Moderna, iar 7.607 vaccinul AstraZeneca.

Citește și: Numire dubioasă făcută de USR în funcția de subprefect al județului Alba: Fost șef de post de poliție cu diplomă de la o ‘universitate’ desființată

De la începutul campaniei de vaccinare, au fost imunizate 1.065.226 de persoane. 438.066 dintre acestea au primit doar prima doză, iar restul ambele doze.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 110 reacții adverse, din care 6 de tip local și 104 de tip general. 22 dintre acestea au apărut la persoane imunizate cu vaccin Pfizer, două la cei vaccinați cu Moderna, iar 86 la cei imunizați cu AstraZeneca.

Citește și: Cristoiu: ‘Respingerea dosarului 10 august convine tuturor celor care conduc România de azi. Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu’

De la începutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, au fost raportate 5.828 de reacții adverse.

CNCAV precizează că 13 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Citește și: Puternic semnal de îngrijorare! Octavian Jurma: ‘București va intra în scenariul roșu, cel mai probabil, săptămâna viitoare’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.