Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție, medicii raportează încă o complicație gravă asociată COVID-19

Time of Israel
test coronavirus COVID

Medicii de la Organizația de Sănătate Henry Ford din Detroit, Statele Unite au raportat primul caz de encefalopatie hemoragică necrozantă asociată infecției cu coronavirus, scrie medscape.com.

”Pe măsură ce numărul de pacienți infectați cu coronavirus crește, medicii ar trebui să fie atenți și la starea psihică modificată a acestora”, se arată într-un raport publicat săptămâna trecută în Radiology.

”Acest lucru este valabil pentru toți pacienții infectați cu COVID-19 care prezintă o stare alterată a conștienței. O astfel de complicație este la fel de gravă ca sindromul respirator acut sever”, a declarat Elissa Fory, neurologul de la Henry Ford ce a făcut parte din echipa de experți medicali care au pus diagnosticul de  encefalopatie hemoragică necrozantă.

BREAKING - Ședință de URGENȚĂ la Cotroceni: Klaus Iohannis, față în față cu premierul și mai mulți miniștri

Pacienta de 58 de ani a prezentat timp de 3 zile simptome specifice coronavirusului, ca febră, tuse și dureri musculare. Însă aceasta a fost transportată de urgență la spital după ce starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid, prezentând semne de letargie, confuzie și dezorientare.

Ajunsă la spital, femeia a fost testată pentru gripă, test ce a ieșit negativ, însă un test rapid pentru COVID-19 a ieșit pozitiv. Ulterior a fost diagnosticată cu encefalopatie necrozantă hemoragică acută.

”Echipa a suspectat encefalopatia de la bun început, însă, un CT și un RMN au confirmat diagnosticul”, a declarat Fory.

Encefalopatia hemoragică necrozantă este o complicație rară a infecțiilor virale, însă, până în acest moment, nu a mai fost raportată ca fiind asociată noului COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.