Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție! Riscați amendă dacă nu faceți curățenie în fața scării de bloc. Legea este în vigoare din 2022

Infrastructura Sector 5
lucrari blocuri

Deşi de anul trecut legea s-a schimbat şi îi obligă pe proprietarii de apartamente să participe la igienizarea spaţiilor din jurul blocurilor, nu toți sunt conștienți de această obligație, astfel încât riscă să fie amendați.

În prezent, legea îi obligă pe absolut toți proprietarii de apartamente să participe la igienizarea spațiilor din jurul proprietăților. O scuză a unor cetățeni care nu respectă legea este aceea că limita de proprietate ar fi greu de stabilit.

Un președinte de asociație din București a povestit prin ce momente trece, atunci când locatarii uită de faptul că locuiesc într-o comunitate și în loc să păstreze curățenia, fac exact contrariul, îngreunând munca administratorilor.

”Noi nu putem face decât să strângem de pe iarbă sau din grădină resturile sau gunoaiele. Unii locatari nu păstrează curăţenia, îşi aruncă chiştoacele de ţigări pe geam”, a declarat președintele de asociație.

Lipsa curățeniei din fața blocurilor vine cu amenzi, iar acest lucru ar putea să le provoace neplăceri mari locatarilor. Românii care distrug curățenia întreținută de restul, riscă amenzi de 40 lei, conform legii înființate în anul 2022 și care continuă să fie în vigoare.

Proprietarii de complexuri rezidențiale se asigură că zona din fața blocurilor este curată în permanență

În alte cazuri, proprietarii de complexuri rezidențiale se asigură că zona din fața blocurilor este curată în permanență, astfel că angajează firme specializate pentru acest lucru. Un astfel de serviciu costă aproximativ 80 lei.

”Evident că plătim pentru asta. Curăţenia merge undeva până la 80 de lei. Avem o echipă care se ocupă de asta, o firmă separată şi plata e mai mică, costurile sunt mai mici iarna, undeva pe la 10 lei şi vara undeva pe la 20 de lei”, a declarat reprezentantul unui complex rezidențial pentru Observator, anunță romaniatv.net.

Având la bază această lege, o serie de administratori de bloc i-au avertizat, în această primăvară, pe locuitorii unui imobil din Cluj. În martie 2023, un avertisment fost afișat la intrarea unui bloc din orașul de pe Someș.

Locatarii de aici erau amenințați cu amenzi dacă nu participă la curățenia din jurul blocului. Asociația de proprietari susținea că toți cetățenii sunt obligați prin lege să o facă.

”Curățenia în jurul blocului este obligatorie pentru fiecare proprietar sau chiriaș. Pentru neparticipare se aplică sancțiuni de 40 lei/ap”, scria la intrarea într-un bloc din Cluj-Napoca, notează Știri de Cluj.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.