Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție! Românii care și-au instalat panouri fotovoltaice riscă sancțiuni - avertismentul ministrului Energiei

Twitter
panouri fotovoltaice

Fenomenul fotovoltaicelor ia amploare și riscă să se transforme într-un colos cu picioare de lut. Sunt aproape 100 de mii de români care își produc energie cu ajutorul soarelui, numai că rețeaua de electricitate națională, veche de 60 de ani, nu-i poate susține. Pentru a gestiona situația, autoritățile vor să-i sancționeze pe românii care își instalează panouri fotovoltaice pentru profit, și nu pentru consumul propriu. Adică vând surplusul de energie în rețea, lucru pe care legea de altfel nu-l interzice.

„Acest comportament incorect ar trebui sancționat într-un fel. Nu poți avea o capacitate de zece ori, de douăzeci de ori, de treizeci de ori mai mare decât cea necesară pentru autoconsum, pentru că înseamnă că beneficiezi de anumite facilități pe care nu ar trebui să le ai”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Energiei, la Digi24.

Și stocarea energiei ar fi o soluție pentru ca sistemul național să nu aibă probleme din cauza inflației de prosumatori. Însă bateriile de stocare costă aproape jumătate din investiția din fotovoltaice. Din acest motiv, autoritățile vor ca de la anul să ofere bani românilor și pentru baterii, prin programul Casa Verde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.