Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție, se întâmplă de astăzi! Ce trebuie să știe românii care așteaptă eliberarea unui pașaport

MAI
pasaport romania

Românii care solicită eliberarea unui pașaport simplu electronic vor fi notificați prin SMS, începând de luni, când pot să îl ridice, a anunțat Direcția Generală de Pașapoarte.

Potrivit unui comunicat al DGP, începând cu 18 decembrie, cetățenii români care au solicitat eliberarea unui pașaport simplu electronic și la depunerea cererii au furnizat un număr de telefon mobil înregistrat la unul dintre operatorii din România, vor primi în momentul în care documentul de călătorie ajunge la ghișeu, un SMS cu următorul conținut: „Bună ziua! Pașaportul este la ghișeu, vă puteți prezenta pentru ridicare! Dacă nu sunteți destinatarul vizat, vă rugăm să ignorați acest mesaj! DGPașapoarte”.

Mesajul va fi transmis către cetățeni doar în cazul în care, la depunerea cererii de eliberare a pașaportului simplu electronic, aceștia și-au exprimat în mod expres opțiunea cu privire la posibilitatea primirii unei notificări prin SMS. Solicitanții de pașaport simplu electronic care nu doresc furnizarea acestui serviciu au în continuare la dispoziție serviciul de verificare online a stadiului cererii de pașaport simplu electronic - STATUS PAȘAPORT, disponibil la adresa https://hub.mai.gov.ro/epasapoarte.

„Furnizarea acestui serviciu ne aduce MAI aproape de cetățeni, oferindu-le acestora, în timp real, informații cu privire la disponibilitatea ridicării pașaportului din ghișeu, având în vedere faptul că, în prezent, termenul pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice de la ghișeele serviciilor publice comunitare de pașapoarte este mai mic decât termenul asumat (5 zile lucrătoare)”, transmite DGP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.