Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție, șoferi! Operațiune de amploare pe piața asigurărilor RCA și de garanții. Ce caută inspectorii

Cristi Șelaru
ASF Autoritatea de Supraveghere Financiară ASF

La doar câteva luni după ce a finalizat ultimul control masiv care a vizat activitatea din zona emiterii de RCA și a gestionării daunelor pe această linie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este iar în control la câțiva dintre marii jucători din asigurări. De această dată, spun surse din piață, nu este vizată doar zona RCA ci și cea a garanțiilor, o altă mare problemă în contextul dispariției City Insurance și mai ales a obligațiilor semnificative pe care acestea le-a lăsat în urmă, spre nenorocirea CNAIR, principalul beneficiar pentru polițele de garanții din România. Euroins, liderul din RCA, este acuzat în continuare pentru practici neconforme cu legea locală.

Cinci firme importante din România, printre care Euroins, lider detașat pe piața RCA, cu peste 2,5 milioane de clienți șoferi la ora actuală, sunt controlate, zilele acestea, de către inspectorii de specialitate din ASF, arată mai multe surse consultate de Economica.  Ar fi vorba despre controale inopinate la  cei mai importanți jucători din zona de RCA (poliță pe care sunt obligați să o cumpere anual peste 6,5 milioane de șoferi), dar și din zona de bondui, adică asigurări de garanții cumpărate de firmele de construcții mai ales atunci când au de încheiat un contract cu instituții ale Statului.

„Sunt controale la cinci firme. Sunt cei din top în RCA și garanții. Pe garanții se verifică modalitatea de subscriere, în condițiile în care ASF dorește să preîntimpine situații de genul celor de la City Insurance, care practic subscria fără o minimă verificare a solvabilității cumpărătorului și la prețuri total nesustenabile. Să nu uităm că beneficiarul acestor asigurări nu sunt firmele de construcții care le cumpără, pentru că au nevoie să se califice la licitații, ci entitatea pentru care se construiește, în general Statul și mai ales Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, În ceea ce privește RCA, se verifică cam tot, adică toate aspectele incluse în norma 20/2017 emisă de ASF”, explică sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.