Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție, șoferi! Poliția Rutieră dă startul unei noi acțiuni de control intensiv .Obiectivul - creşterea siguranţei traficului rutier

pressalert.ro
politie rutiera

Poliţia Rutieră va face, din această săptămână, controale în trafic la nivel naţional pentru a combate conducerea pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive, informează RRA. Astfel de acţiuni au loc anual şi se desfăşoară la nivel european, având tematici diferite, dar un obiectiv comun: creşterea siguranţei traficului rutier.

Consumul de alcool la volan se pedepseşte indiferent de valoarea indicată de aparatul etilotest, dacă aceasta nu este negativă, iar dacă şoferul refuză prelevarea probelor biologice se consideră infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare.

Studiile făcute până acum arată faptul că şoferii aflaţi sub influenţa alcoolului au diminuate: viteza de reacţie, simţurile vizuale şi auditive. În plus, băuturile alcoolice creează şi falsa impresie de siguranţă prin asumarea unor riscuri inutile, se mai precizează în comunicatul IGPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.