Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție șoferi! Știm noile tarife pentru RCA: Vești bune pentru aceste categorii de mașini și șoferi!

promotor.ro
polita rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a făcut publice noile tarife de referință pentru RCA. În general, tarifele sunt mai mari decât în luna august 2022, însă nu toți șoferii și nu toate mașinile au înregistrat aceleași majorări.

Tariful de referință pentru RCA a crescut cu aproximativ 14% în februarie 2023, față de august 2022, arată un document postat pe site-ul ASF/

Creșterea este mai mică decât la precedenta rundă de calcul, când am putut compara luna august 2022 cu luna februarie a aceluiași an și  nu este aceeași pentru toate categoriile de șoferi și mașini. Deși nu arată prețurile de vânzare din piață, tariful de referință pentru RCA ne poate ajuta să vedem cum au evoluat plățile făcute de firmele de asigurare din cauza accidentelor rutiere și să ne facem o idee dacă urmează scumpiri sau ieftiniri. Pentru cea mai mare parte a mașinilor asigurate RCA, creșterea tarifului de referință s-a menținut în media de 14%, excepție făcând doar grupurile “selecte”, cum ar fi tinerii sub 30 de ani care conduc mașini cu motorizare foarte mare, de peste 2.500 de cmc.

În cazul mașinilor cu motor mai mic de 2 litri înregistrate de persoane fizice, care formează peste 90% din totalul automobilelor asigurate, majorările sunt de sub 14%, indiferent de categoria de vârstă a șoferului. La secțiunea 1.401-1.600 cmc, unde se încadrează mare parte dintre șoferi, majorările pentru șoferii cu vârsta între 51 și 60 de ani și pentru cei peste 60 de ani sunt de doar 3%. De altfel, pentru că fac mai puține accidente, șoferii de peste 51 de ani beneficiază de tarife mai mici și constante, la toate categoriile de motorizare.

Tariful de referință mediu a ajuns în februarie la circa 1.100 de lei, în timp ce prima medie, adică prețul efectiv de vânzare, era, la finele anului trecut unde spre 1.200 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.