Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție unde vă măriți buzele! Un salon de înfrumusețare a fost amendat cu zeci de mii de lei, pentru proceduri neautorizate

Radu Pop
dr dali clinique estetique
marire buze

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba au amendat cu 40.000 de lei o societate comercială care deţine un salon de înfrumuseţare în Alba Iulia, după ce s-a constatat că persoana care făcea proceduri de mărire a volumului buzelor nu avea autorizaţie sanitară, conform legii. Controlul a fost făcut în condiţiile în care DSP s-a autosesizat ca urmare a reclamelor apărute în mediul online.

„În urma aparaţiei în mediile de socializare a unor reclame privind volumizarea buzelor cu acid hialuronic, inspectorii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică (SCSP) s-au autosesizat şi au întreprins verificări la un salon de cosmetică de pe raza municipiului Alba Iulia.

În urma controlului s-a constatat că persoana care presta servicii de augumentare a buzelor în cadrul repectivului salon de înfrumuseţare nu deţinea autorizaţie sanitară de funcţionare şi a fost sancţionată, pe persoană juridică, cu amendă în valoare de 40.000 de lei, în baza Ordinului 1030/2009.

Conform Oridnului 1030/2009 «pentru efectuarea procedurilor cosmetice în saloanele de înfrumuseţare este necesară obţinerea certificării conformităţii, cu referat de evaluare, eliberată de către DSP Alba cu respectarea normelor de igienă şi sănătate publică».

În ceea ce priveşte tehnica de volumizare a buzelor, persoana amendată a dat declaraţie pe proprie răspundere că utilizează un dispozitiv de tip hyaluron-pen care nu presupune injectarea propriu-zisă a substanţei ci reprezintă o metodă de mărire a buzelor neinvazivă”, informează, joi, DSP Alba.

Instituţia precizează că inspectorii de sănătate publică vor continua controalele la agenţii economici care prestează genul acesta de servici.

DSP Alba atrage atenţia asupra faptului că tratamentul de volumizare a buzelor prin injectare cu acid hialuronic reprezintă o procedură medicală «care se face exclusiv de către un medic specialist, în clinici sau cabinete medicale».

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.