Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenționare de avalanșă în Munții Rodnei și Munții Maramureșului

avalansa

Este risc de avalanșă în Munții Rodnei și Munții Maramureșului, anunță sâmbătă Salvamont Maramureș. Părțile de munte cu expunere est, nord și sud sunt extrem de încărcăte datorită vântului și căderilor masive de zăpadă.

„Risc de avalanșă în munții Rodnei și munții Maramureșului, grad 4-5 (maxim) de la 1300 m altitudine până în golul alpin. Părțile de munte cu expunere est, nord și sud sunt extrem de încărcăte datorită vântului și căderilor masive de zăpadă. Acolo unde a încărcat și vântul, la sondarea cu echipamentul din dotare grosimea stratului de zăpadă trece de 150 - 170 cm depozit”, anunță pe Facebook Salvamont Maramureș, potrivit mediafax.

Salvatorii montani arată că „sunt două straturi 20-25 cm - cel de dedesubt, care nu are nici un fel de priză cu baza, iar cel de deasupra fiind încărcat de asemenea cu zăpadă proaspată acumulată după ninsoarea de vineri și sâmbătă, undeva la 10-20 cm”.

„Cauzele posibile producerii unei avalanșe sunt depozitele de zăpadă și plăcile masive de vânt, cu instabilitate pe stratul median”, se arată în finaluol postării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.