Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenționarea antreprenorilor din România: Protejați-vă de un atac cibernetic și asigurați-i valoarea

Shutterstock
atac cibernetic

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), alături de Camera de Comerț și Industrie Brașov (CCI Brașov) și compania Cyber Level Ins, a organizat workshop-ul „Protejați-vă compania de un atac cibernetic și asigurați-i valoarea”.

După o perioadă în care activitatea antreprenorilor a fost mutată cu preponderență în mediul online, sistemele economice, dar și societatea au devenit foarte vulnerabile în fața atacurilor cibernetice. Astfel, noile tehnologii digitale, pe lângă oportunitățile și soluțiile pe care le oferă, au devenit și o țintă pentru atacurile cibernetice. Tema workshop-ului s-a concentrat pe importanța securității cibernetice pentru mediul de afaceri.

Președintele CCI Brașov, Silviu Costea, a declarat: „Atacurile cibernetice sunt făcute cu scopul de a accesa, schimba sau de a distruge informații importante, de a extrage banii și de a bloca activitatea companiilor. Din acest motiv, e vital să implementăm servicii de apărare împotriva acestor atacuri. Procesarea și operarea în siguranță a aplicațiilor și datelor reprezintă o provocare pentru orice business. În anul 2022, volumul amenințărilor informatice a crescut într-un ritm care depășește capacitățile de protecție ale multor organizații locale. În România, atacurile informatice au înregistrat un salt de 22%. Suntem conștienți că se depistează zilnic peste 500.000 de evenimente de securitate la nivel național, care reprezintă însă sub 20% din numărul lor real. Creșterea amenințărilor la nivel local se aliniază tendințelor globale, însă pentru 2023 se preconizează o acutizare a situației. Ne așteptăm ca ransomware-ul să rămână principalul vector de atac, (13% a fost creșterea în 2022).Se constată că pe măsură ce tot mai multe organizații sunt surprinse de aceste atacuri, hackerii beneficiază de mai multe resurse și devin mai eficienți”.

În cadrul prezentării susținute, Petre Rainof, Marketing Manager Cyber Level Ins., a punctat următoarele aspecte esențiale: Criminalitatea cibernetică este în plină expansiune. Din păcate, nu există încă nici un vaccin împotriva amenințărilor cibernetice. Cu cât este mai mare și mai complexă o organizație, cu atât este mai mare pericolul. Acest lucru se datorează pur și simplu faptului că majoritatea breșelor de securitate sunt cauzate de o eroare umană. Nouă din zece incidente cibernetice sunt o consecință a acțiunii sau inacțiunii angajaților unei companii. Implementarea soluției de asigurare potrivite în structurile companiei dvs. vă va garanta prevenirea unor astfel de erori, deoarece rețeaua dvs. va fi securizată. Ne străduim în mod constant să creștem gradul de conștientizare a securității cibernetice și să oferim o protecție proactive”.

CCIR și Cyber Level Ins continuă și în 2023 colaborarea în domeniul securității cibernetice oferind, prin intermediul sistemului cameral și al membrilor acestuia, soluții viabile pentru protejarea afacerilor de atacurile informatice. Parteneriatul dintre cele două organizații se materializează printr-o serie de workshop-uri susținute de către specialiștii Cyber Level Ins la  sediile Camerelor de Comerț și Industrie din România, în cadrul cărora sunt oferite cele mai bune soluții tehnice pentru protejarea afacerilor de atacurile cibernetice.

Compania Cyber Lev Ins oferă produsele complete de asigurare, dezvoltate în colaborare cu unii dintre cei mai importanți experți în securitate cibernetică din lume – Oren Elimelech.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.