Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aterizare forțată pe un aeroport din Sydney: un pasager a anunțat că are asupra sa o bombă

Radio Chișinău
aterizare avion

Un avion a aterizat de urgență pe un aeroport din Sydney după ce un pasager a anunțat că are o bombă. Alte zeci de zboruri au fost afectate de incident.

Compania Malaysia Airlines a anunțat că avionul care se îndrepta spre Kuala Lumpur, Malaysia, s-a întors la Sydney după mai bine de trei ore din cauza unui „pasager perturbator". Un pasager a fost arestat la aterizarea în Australia, potrivit Sky News.

Avionul Airbus A330 trebuia să zboare timp de opt ore până în Malaysia. Incidentul în care a fost implicat zborul MH122 a provocat anularea a 32 de zboruri interne și întârzieri de până la 90 de minute pentru alte curse, au anunțat reprezentanții Aeroportului din Sydney pe X (fostul Twitter). Niciun zbor internațional nu a fost anulat, conform mediafax.

Martorii au relatat că un pasager care ținea în mână un rucsac ar fi amenințat că va „arunca avionul în aer", potrivit postului australian Nine News. Agresorul ar fi spus că este „sclavul lui Allah” și i-ar fi întrebat pe ceilalți pasageri dacă îi împărtășesc punctul de vedere.

„În interesul siguranței, comandantul zborului a luat decizia de a se întoarce la Sydney", a transmis compania aeriană prin intermediul unui comunicat de presă.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani nu a fost identificat. El a fost arestat de polițiștii australieni. Cei 199 de pasageri și 12 membri ai echipajului au fost lăsați să coboare din avion la aproximativ trei ore după ce acesta a aterizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.