Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atletism: Cazul Semenya, în faţa Curţii europene a drepturilor omului

Agerpres.ro
Campionatele Balcanice de atletism în sală

Atleta sud-africană Caster Semenya, în vârstă de 32 de ani, interzisă de la competiţie de către World Athletics (WA) din cauza unei concentraţii ridicate de testosteron, îşi va susţine cauza în faţa Curţii europene a drepturilor omului, marţi la Strasbourg, informează cotidianul L'Equipe, potrivit Agerpres.

Marţi, Curtea europeană a drepturilor omului (CEDH) se va pronunţa în cazul Caster Semenya. Sud-africanca, dublă campioană olimpică la 800 m, este privată de competiţie din 2019 pe distanţa sa favorită, din cauza concentraţiei prea mari de testosteron, şi a decis să reglementeze în justiţie chestiunea privind sportivele născute cu diferenţe de dezvoltare sexuală (DSD).

"Nu voi înceta niciodată să mă bat", a afirmat ea.

World Athletics a înăsprit, recent, regulamentul pentru atletele intersexuale precum Caster Semenya, care trebuie să-şi menţină nivelul de testosteron sub pragul de 2,5 nmol/L timp de 24 de luni, în loc de 5 nmol/L timp de şase luni pentru a putea concura la categoria feminină.

Regulamentul se aplică la toate probele şi nu doar la cursele de la 400 m la o milă (1.610 m), aşa cum se stipula din 2018.

Această regulă a fost criticată de emblematica atletă sud-africană Caster Semenya, care refuză să se supună unui tratament hormonal sau unei operaţii, după ce a pierdut recursul în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.