Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATP a deschis o anchetă referitoare la acuzaţiile de violenţă conjugală aduse lui Alexander Zverev

Alexander Zverev

Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP) a anunţat luni că a deschis o anchetă referitoare la acuzaţiile de violenţă conjugală aduse germanului Alexander Zverev de fosta sa prietenă, transmite AFP.

"O anchetă internă despre afirmaţiile referitoare la Alexander Zverev cu ocazia Masters 1.000 de la Shanghai în 2019 este în curs de desfăşurare", a declarat ATP într-un comunicat.

"ATP condamnă ferm orice formă de violenţă sau de abuz şi va ancheta în legătură cu astfel de afirmaţii referitoare la comportamentul unui jucător la un turneu din cadrul ATP", continuă comunicatul.

Anul trecut, fosta jucătoare rusă Olga Şaripova l-a acuzat pe Zverev de violenţă fizică şi psihologică, fără a se adresa însă justiţiei. Zverev a respins acuzaţiile.

Revista Slate a prezentat în luna august mai multe detalii referitoare la aceste acuzaţii, ceea ce l-a făcut pe Zverev să iniţieze o procedură judiciară în Germania şi să publice o declaraţie în care a negat "categoric şi fără echivoc" că a fost violent cu Şaripova.

Una din acuzaţiile aduse de aceasta jucătorului aflat pe locul 4 în clasamentul ATP se referea la presupuse fapte de violenţă în timpul turneului Masters 1.000 de la Shanghai din 2019.

Directorul general al ATP, Massimo Calvelli, a indicat că "acuzaţiile aduse lui Alexander Zverev sunt grave şi avem responsabilitatea să ne ocupăm de ele".

"Sperăm că ancheta noastră ne va permite să stabilim faptele şi să hotărâm măsurile care trebuie luate. Înţelegem că Zverev primeşte favorabil ancheta noastră şi ţinem cont de faptul că el a negat toate acuzaţiile", a adăugat Calvelli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.