Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au apărut cartofii noi - prețuri astronomice în piețele din București

Reddit
cartofi noi

Deși iarna încă nu se dă dusă de peste tot, în unele ferme agricole primii cartofi extratimpurii au fost deja recoltați și sunt pregătiți de vânzare. Prețul însă este neașteptat de mare la cei care vând en-gros, ceea ce va face ca pe tarabe să ajungă și mai scump.

Gelu Firan, unul dintre fermierii din Călăraşi – Dolj care cultivă cartofi de când se ştie, spune că de 10 ani pune cartofii în solarii, ca să poată ieşi cu ei pe piaţă mult mai devreme decât ceilalţi producători, pentru obţine şi un preţ bun.

„Azi este prima zi în care recoltăm și sperăm că prețul bun ne va aduce profit. Avem cam o tonă. Am recoltat mai devreme ca anul trecut cu două săptămâni, pentru că ne-a ajutat vremea bună”, spune producătorul Gelu Firan, pentru Gândul.

La vânzătorii en-gros, prețul cartofilor noi este de 30 de lei, ceea ce înseamnă că pe tarabă ar putea ajunge la 25, chiar 30 de lei.

Alți fermieri spun că vor ieși cu cartofii noi pe piață peste trei săptămâni și atunci prețul va fi de 15 lei.

Localitatea este renumită pentru producătorii de cartofi. Comuna Călăraşi are o suprafaţă de 250 de hectare cu cartofi, timpurii şi extratimpurii, şi 10 hectare la solarii, mai arată aceeași sursă.

Comuna Călăraşi din Dolj produce peste 300 de tone de cartofi. Peste 150 de fermieri fac parte din cooperativa înființată în urmă cu doi ani, prin care cartofii româneşti vor ajunge în supermarketurile din România, dar şi la export, în Polonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.