Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au apărut primele două cazuri de COVID-19 în Myanmar

operationworld.com
Myanmar

Doi bărbaţi sosiţi din Marea Britanie şi SUA sunt primii pacienţi cu COVID-19 din Myanmar, una dintre puţinele ţări din Asia care încă nu detectase cazuri cu noul tip de coronavirus pe teritoriul său, relatează EFE, scrie Agerpres.

Într-un comunicat publicat luni seară pe pagina sa de Facebook, Ministerul Sănătăţii a informat că primul pacient cu COVID-19, în vârstă de 36 de ani, s-a întors în ţară pe 13 martie din SUA şi este spitalizat în statul Chin, din nord-vest.

Al doilea caz, este un bărbat de 23 de ani întors din Marea Britanie la 22 martie şi care a fost internat la Spitalul Waibargi.

Ministerul Sănătăţii a precizat că testele care au fost publicate luni seară au fost trimise unui laborator al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din Bangkok.

Experţii se tem de apariţia unor focare de coronavirus în ţări ca Myanmar, cu o populaţie de 53 de milioane de locuitori, ca urmare a structurii sanitare deficitare.

La rândul său, Thailanda a confirmat marţi trei decese provocate de noul coronavirus care a urcat bilanţul total la patru morţi.

Autorităţile thailandeze au raportat şi 106 noi cazuri, ceea ce ridică la 827 numărul total al pacienţilor cu COVID-19 din luna ianuarie, dintre care 57 au fost declaraţi vindecaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.