Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au apărut semnele rutiere care îi ceartă pe șoferii zgomotoși: cum funcționează

nieuwsmotor.nl
semn zgomot

Au apărut semnele rutiere care îi ceartă pe șoferii zgomotoși: cum funcționează

La Amsterdam, au apărut semne rutiere, care arată șoferilor că fac prea mult zgomot. Şoferii și motocicliștii zgomotoşi vor vedea afișaje display cu cuvintele "TE LUID", care înseamnă "Prea tare", informează Rador.

Semnele rutiere sunt echipate cu senzori speciali de detectare a zgomotului, așa că acestea se vor aprinde doar atunci când trece un șofer zgomotos - de exemplu, unul care și-a modificat în mod deliberat motorul mașinii pentru a face un zgomot asemănător sunetului unei mașini de curse.

Anterior, Europulse a informat că 20% dintre locuitorii UE suferă din cauza poluării fonice. Zgomotul provoacă boli grave precum bolile coronariene, tulburări de somn, nevroze și problemele de dezvoltare la copii.

Context

Apariția semnelor rutiere "certăreţe" nu este prima inițiativă a capitalei olandeze, concepută pentru a combate zgomotul excesiv de pe drumuri. Tot la Amsterdam, funcţionează deja camerele "inteligente", care ajută la amendarea șoferilor care sunt prea zgomotoși.

Ce spune OMS

OMS estimează că, anual, nivelurile ridicate de zgomot din UE duc la 12.000 de decese premature, 48.000 de cazuri de boală coronariană și 22 de milioane de cazuri de iritabilitate cronică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.