Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au băgat SUA într-o criză fără precedent, iar acum sunt anchetați penal: Casa Albă a intervenit în forță

19thnews.org
biden casa alba

Fabrica Abbott Laboratories din Michigan, care a fost în centrul penuriei de lapte praf din SUA de anul trecut, se confruntă cu o anchetă penală din partea Departamentului de Justiţie, a informat potrivit publicaţiei Wall Street Journal, citată de Reuters.

Părinţii în panică au golit holurile de formule pentru bebeluşi din supermarketuri, anul trecut, deoarece o rechemare a formulelor de către Abbott din cauza plângerilor de infecţii bacteriene a agravat un deficit care a început din cauza problemelor legate de lanţul de aprovizionare, induse de pandemie, informează News.ro.

Casa Albă a intervenit pentru a rezolva deficitul.

Avocaţii de la filiala pentru protecţia consumatorilor a Departamentului de Justiţie desfăşoară ancheta penală, se arată în articolul WSJ, citând persoane familiare cu problema.

”DOJ ne-a informat cu privire la investigaţia sa şi cooperăm pe deplin”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Abbott pentru Reuters, fără a comenta în continuare natura anchetei.

Departamentul nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

În februarie 2022, Abbott, cel mai mare furnizor de formule de lapte pentru copii din SUA, a rechemat Similac şi alte formule pentru sugari produse la fabrica sa din Michigan, după raportări de infecţii bacteriene la bebeluşii care consumaseră produse fabricate acolo.

Administraţia americană pentru Medicamente şi Alimente a constatat rezultate ”şocante” în timpul unei inspecţii, cum ar fi fisuri în echipamentele vitale, lipsa spălării adecvate a mâinilor şi dovezi ale contaminării bacteriene anterioare.

Autoritatea de reglementare şi compania au ajuns ulterior la un acord care a permis redeschiderea fabricii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.