Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENTE Bubuie Internele: Marcel Vela acuză 'băieții deștepți' din MAI că au scos de la naftalină pliante false privind colaborarea sa cu Securitatea

MAI
Marcel Vela

Într-o fișă care circulă intens pe rețelele de socializare scrie că după ce a terminat liceul, Marcel Vela a fost „agent încasator” și pentru că era „mânat de sentimente patriotice”, ar fi fost recrutat ca informator în 1987 (facsimil mai jos). Potrivit documentului care circulă online, Vela și-ar fi desfășurat activitatea de informator în mediul rural, ocupându-se de turiști. Persoana care l-a recrutat ar fi fost lt.Ion Jurca.

Ministrul de Interne spune că fișa este o făcătură realizată în anul 2000 de către adversarii săi politici de pe plan local, pentru a fi folosită în alegerile locale de la acea vreme. Marcel Vela afirmă că CNSAS a decis în 2001, 2007 (facsimile mai jos) și 2019 că nu a colaborat cu Securitatea și că inclusiv SRI a zis că documentul este fals.

Vela mai afirmă că fișa este distribuită masiv în mediul online pentru că de când a venit ministru a deranjat probabil „lumea băieților deștepți” din Interne.

De asemenea, surse din MAI au spus STIRIPESURSE.RO că a început să se rostogolească subiectul că Vela ar fi 'ciripit' la Securitate după cazul fetiței din Vâlcea care s-a aflat în comă dar nu a fost preluată la timp de elicopterul SMURD pentru că  doar elicopterele SMURD din Târgu Mureș și București zboară pe timp de noapte.

„Observ că în aceste zile este o efervescență crescută a atacurilor la adresa mea, deranjând probabil prea tare lumea ,,băieților deștepți" din zona Ministerului Afacerilor Interne. Să nu uităm că MAI are un buget total de aproximativ 4 miliarde de euro și un ministru nou, venit din provincie, fără să știe hațișurile și conexiunile tridimensionale din aceasta zonă, deranjează foarte multe persoane. Revenim la ultimul atac, cel cu securitatea, o ciorbă reîncalzită cu fluturașii împrăștiați în campania electorală din anul 2000 împotriva unor candidați incomozi. Pe acest subiect SRI a dat la vremea respectivă un comunicat precum că pliantele respective sunt false (în 4 iunie 2000). Pentru curioși și conturile false de pe Fbk, afișez mai jos corespondența din 2001 și Decizia CNSAS din 2007. Totodată, amintesc că s-au verificat arhivele și în anul 2019, iar concluziile CNSAS sunt publicate acum pe site-ul www.cnsas.ro la rubrica ,,Menținere Decizii". În rest, să auzim numai de bine și vă doresc un An Nou fericit, tuturor!”,  a scris Marcel Vela pe Facebook.

El a publicat si documentele de la CNSAS.

Fișa care circulă online:

content-image

CNSAS in 2001:

content-image

CNSAS in 2007:

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.