Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Au construit o statuie uriaşă a unui calamar din banii destinați combaterii COVID-19

Un oraş de coastă din Japonia se confruntă cu critici după ce autorităţile au cheltuit fonduri destinate măsurilor anti-Covid pe o statuie gigant a unui calamar cu scopul de a promova industria de turism, scrie The Guardian.

Autorităţile din Noto, situat în prefectura Ishikawa de pe coasta Mării Japoniei, au cheltuit 25 de milioane de yeni (164.000 de lire sterline) pe o statuie a unei creaturi marine cu o lungime de 13 metri, potrivit Chunichi Shimbun.

Calamarul zburător, potrivit presei locale care citează oficiali, a făcut parte dintr-o acţiune turistică pentru a ajuta economia afectată de virusul zonei, scrie News.ro.

Creatura roz şi alb are tentaculele ridicate şi o deschidere sub cioc, unde oamenii se pot aşeza pentru fotografii.

Numărul turiştilor a scăzut în Japonia de când a fost suspendat, la sfârşitul anului trecut, un plan de călătorie controversat finanţat de guvern, din cauza îngrijorării că ar contribui la răspândirea infecţiilor cu Covid-19.

Noto, unde calmarul este o delicateţe, se pare că a primit subvenţii de 800 de milioane de yeni de la Guvern pentru a depăşi pandemia, potrivit postului Fuji News Network.

În timp ce oficialii din oraş nu au fost obligaţi să aloce banii de ajutor direct pentru măsurile coronavirusului, aceştia şi-au atras critici pentru că au cheltuit o sumă atât de mare pentru atracţia cefalopodelor.

O localnică în vârstă de 60 de ani a declarat pentru Chunichi că statuia ar atrage un număr mare de turişti pe termen lung, dar s-a gândit că banii ar putea mai bine folosiţi în sprijinul angajaţilor din sectorul medical şi din centrele de îngrijire care au nevoie disperată de ajutor.

Este puţin probabil ca industria turismului din Japonia să îşi revină în curând. Luna trecută, premierul Yoshihide Suga, a declarat stare de urgenţă în Tokyo, Osaka şi alte două focare într-o ultimă încercare de a stopa răspândirea infecţiilor.

Măsurile, care includ închiderea restaurantelor şi a magazinelor mari sunt în vigoare până pe 11 mai, cu 70 de zile înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Hirofumi Yoshimura, guvernator al prefecturii Osaka, unde spitalele sunt ocupate 99%, a declarat că va cere Guvernului central extinderea situaţiei de urgenţă, întrucât numărul infecţiilor nu a scăzut aşa cum se estima.

Campania de vaccinare în Japonia abia a început, fiind imunizaţi 2% dintre locuitori, în timp ce spitalele se luptă să facă faţă numărului mare de pacienţi cu simptome severe provocate de Covid-19.

Japonia a raportat, marţi, mai mult de 4.100 de noi cazuri, ajungând în total la peste 614.000 de infectări şi 10.500 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.