Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au fost comemorați cei 11 tineri uciși de focul deschis asupra Radiodifuziunii Române

Inquam Photos / Casian Mitu
Inquam credincioși slujbă

Preasfințitul Părinte Timotei a oficiat marți slujba de comemorare a celor 11 tineri care și-au pierdut viața în focul deschis asupra Radiodifuziunii Române din București în timpul Revoluției din Decembrie 1989, potrivit basilica.ro.

„Aceste rânduieli de pomenire a celor care s-au jertfit pentru Libertatea și demnitatea poporului român în Decembrie 1989 ar putea fi definite ca Biserica rugătoare și recunoscătoare”, a afirmat Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor după slujba de comemorare.

„Aici, la Radio România Actualități, sau Radiodifuziunea Română, așa cum se numea atunci, se păstrează pomelnicul a 11 tineri care au fost omorâți în această zonă”, a continuat el.

Citește și: Lumea executorilor abuzivi ZGUDUITĂ de DNA - Doi executori vor răspunde în fața judecătorilor pentru propriri ABUZIVE și spălare de bani

„Cei care organizează slujbele de pomenire încă din 1989 păstrează acest pomelnic și ne aduc aminte că cei care s-au jertfit atunci au murit pentru ca noi să fim liberi”, a adăugat ierarhul.

„S-au rugat, au îngenunchiat, au spus rugăciunile învățate în casa părinților și bunicilor lor și le-au spus tuturor: «Cu noi este Dumnezeu, înțelegeți neamuri și vă plecați, căci cu noi este Dumnezeu!» Dumnezeu să-i ierte!”

În seara zilei de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului Nicolae Ceaușescu, Radiodifuziunea Română a fost atacată din mai multe direcții cu foc intens. A fost nevoie ca armata să riposteze din sediul instituției cu focuri de armă, iar 11 persoane și-au pierdut viața.

Comemorări similare au avut loc în cursul zilei de marți și la sediul Televiziunii Române și în Piața Palatului din București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.