Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au fost descoperiți aproximativ 120 de cetăţeni străini cu şedere ilegală în România

https://cvlpress.ro/
Imigrari

Peste 120 de cetăţeni străini cu şedere ilegală au fost descoperiţi, în ultima săptămână, de poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI).

Potrivit unui comunicat al IGI transmis, luni, AGERPRES, în ultima săptămână, poliţiştii de imigrări au efectuat 667 de acţiuni, controale şi verificări în teren, la nivel naţional, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, cu efective proprii şi în colaborare cu structuri având atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice şi specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, în cadrul cărora au fost depistaţi 123 de cetăţeni străini cu şedere ilegală.

De asemenea, arată sursa citată, pentru 109 de persoane au fost emise decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară de pe teritoriul României, 15 persoane au fost îndepărtate sub escortă, iar pentru 34 de persoane a fost dispusă măsura de luare în custodie publică, până la returnarea lor de pe teritoriul ţării noastre.

Tot în ultima săptămână, IGI arată că au fost înregistrate 2.563 de solicitări privind emiterea avizelor de angajare/detaşare, soluţionate 2.522 de cereri, iar dintre acestea 2.270 au fost aprobate şi 252 respinse.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii de imigrări au aplicat 293 de sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 119.325 lei cetăţenilor străini şi angajatorilor, pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora, se menţionează în comunicat, conform Agerpres.

Totodată, la bugetul de stat au fost încasate taxe în valoare de 951.610 lei.

"În perioada de referinţă, au fost înregistrate 275 de cereri de azil, solicitanţii aflându-se în diferite stadii de procedură. De asemenea, 14 solicitanţi au primit protecţia statului român, pentru 78 de cetăţeni străini au fost emise hotărâri de respingere a cererilor de acordare a unei forme de protecţie internaţională, iar pentru 2.094 de cetăţeni ucraineni şi terţi sosiţi din Ucraina ca urmare a conflictului armat, au fost emise permise de şedere ca beneficiar al protecţiei temporare. Pentru 260 de solicitanţi de azil şi 49 de beneficiari de protecţie în România poliţiştii au emis documente temporare de identitate sau permise de şedere care le atestă reşedinţa în ţara noastră", informează IGI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.