Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au fost publicate emblema și moto-ul călătoriei apostolice a papei Francisc în Slovacia

vaticannews
logo

Au fost publicate emblema și moto-ul călătoriei apostolice în Slovacia, care va avea loc între 12 și 15 septembrie 2021. Motto-ul reia tema vizitei, reprezentată de îndemnul: ”Cu Maria și Iosif, pe calea către Isus”.

Emblema ilustrează o stradă care simbolizează calea spre cruce, încadrată într-o inimă care face trimitere la iubirea sfântului Iosif și a Preacuratei Fecioare Maria, ocrotitoarea Slovaciei, față de Isus. Cele șapte stele prezente în emblemă fac referire la numele atribuit de tradiția populară slovacă Sfintei Fecioare Maria “Doamna Noastră a celor șapte dureri”. Emblema este desenată în culorile steagului slovac – alb, albastru și roșu – și în culorile Vaticanului – alb și galben, relatează Vaticannews.va.

Motto-ul călătoriei - ”Cu Maria și Iosif, pe calea către Isus” – exprimă iubirea profundă a Maicii lui Dumnezeu față de Isus, căruia îi rămâne alături, fără a ține cont de pericole și suferințe. Credincioșii slovaci au o adâncă venerație față de Maica Îndurerată al cărei ajutor îl invocă de secole.

În scrisoarea apostolică “Patris Corde”, prin care a stabilit Anul sfântului Iosif, papa Francisc a pus în lumină inima paternă a sfântului Iosif, al cărui exemplu ne îndeamnă să ne adresăm lui Isus și să-l căutăm în viața de zi cu zi. Preasfânta Familie reprezintă un îndemn și o încurajare pentru a urma calea spre Isus.

Motto-ul călătoriei apostolice în Slovacia, care coincide cu tema călătoriei, exprimă și speranța ca prezența Sfântului Părinte în această țară să fie o ocazie de întărire a credinței și de reînnoire a dorinței de a urma calea trasată de pașii Mântuitorului care “n-a venit ca să fie slujit ci ca să slujească" (Mt 20,28).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.