Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au fost puse în vânzare biletele la expoziţia Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale- Preşedintele CJ Timiş a cumpărat primul tichet

www.evz.ro
Muza Adormită - Brâncuși

Consiliul Judeţean Timiş anunţă punerea în vânzare a biletelor la expoziţia ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” care va avea loc în perioada 30 septembrie 2023 - 28 ianuarie 2024 la Muzeul de Artă din Timişoara. Preţul biletelor porneşte de la 100 de lei şi ajunge la 22 de lei pentru studenţi. Primul bilet a fost cumpărat de Alin NIca, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, potreivit news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Consiliului Judeţean Timiş, începând de luni, 4 septembrie a.c, biletele pot fi achiziţionate de pe site-ul expoziţiei „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”, brancusi-2023.info.
”Pentru a beneficia de o experienţă plăcută de vizitare şi pentru siguranţa lucrărilor expuse, biletele pot fi rezervate pentru intervale orare predefinite, în limita disponibilităţii. Pe lângă biletele care pot fi rezervate online din timp, va fi disponibil, în fiecare dimineaţă, şi un număr de bilete pentru ziua respectivă, care pot fi achiziţionate direct de la casieria Muzeului Naţional de Artă Timişoara”, transmite CJ Timiş.
Pot fi achiziţionate următoarele tipuri de bilete:
Expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” – 88 RON;
Expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” şi toate celelalte expoziţii MNArT – 100 RON;
Expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” pentru studenţi (cu carnet de student) – 22 RON;
Expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” pentru pensionari (cu talon de pensie) – 55 RON;
Gratuit pentru jurnalişti, presă scrisă şi media (cu acreditare prealabilă), preşcolari şi elevi, precum şi profesorii sau învăţătorii însoţitori (1 însoţitor la 10 preşcolari/elevi), angajaţi ai muzeelor publice din România, membri ai asociaţiei ghizilor acreditaţi din Timişoara, membri ai AICA, ICOM, ICOMOS, UAPR, persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii lor;
Toate veniturile rezultate din vânzarea de bilete vor merge către Muzeul Naţional de Artă din Timişoara pentru susţinerea infrastructurii şi proiectelor acestuia.
Preşedintele CJ Timiş, Alin NIca, a anunţat că a cumpărat primul bilet la această expoziţie.
"Am spart gheaţa şi am cumpărat primul bilet la Expoziţia Brâncuşi! Sunt nerăbdător să admir opera marelui artist şi vă invit să vă alăturaţi acestui eveniment care reuneşte, pentru prima dată după 50 de ani, sculpturi emblematice din perioada de maturitate a artistului, de la mari muzee ale lumii, precum Centrul Pompidou sau Tate Gallery, dar şi din tinereţea acestuia, din colecţii muzeale şi private din România. Sunt mândru că îl aducem acasă pe marele Brâncuşi printr-un parteneriat de succes între administraţia judeţeană şi mediul privat", a transmis Alin Nica.
Expoziţia va fi deschisă după următorul program:
30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024
Miercuri – duminică: 10:00 – 20:00
Luni şi marţi, precum şi în zilele de 24–26 şi 31 decembrie 2023 şi 1–2 ianuarie 2024: închis
”Expoziţia beneficiază şi de un atrăgător site dedicat, brancusi-2023.info, care vă invită să descoperiţi universul Brâncuşi, informaţii despre reputata curatoare Doina Lemny şi volumul bilingv, român-englez, Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale pregătit de către aceasta, articole interesante despre viaţa şi opera artistului sau ce anume spun marile personalităţi despre cel care a avut o contribuţie enormă la înnoirea limbajului plastic al sculpturii moderne. Sunt prezentate şi informaţii practice legate de bilete, reguli de vizitare, programul de mediere, precum şi echipa proiectului. Pentru vizitatorii români şi străini aflaţi în Timişoara, această expoziţie reprezintă o ocazie unică de a descoperi şi ad…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.