Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au furat hârtie igienică și s-au ales cu o pedeapsă exemplară - 40 de luni după gratii

TVR
hartie igienica

40 de luni de închisoare au primit autorii unui jaf armat pentru câteva sute de role de hârtie igienică. Atacul a avut loc anul trecut, la Hong Kong, pe fondul unei isterii colective cauzate de epidemia de coronavirus.

Vezi și: Economistul-șef BNR, Valentin Lazea, propune concedierea a 300.000 de bugetari sau tăierea salariilor la stat

În februarie 2020, când au apărut primele cazuri de coronavirus la Hong Kong, hârtia igienică a devenit o marfă rară, iar rezidenţii s-au temut de o penurie a acestui produs, amintește AFP, transmite trv.ro

Locuitorii s-au repezit în supermarketuri pentru a-şi face stocuri de produse de bază şi alimentare.

Cum supermarketurile nu reuşeau să se reaprovizioneze suficient de repede, în faţa magazinelor se formau cozi lungi chiar înainte de deschidere, iar ulterior, abia aprovizionate, rafturile se goleau cu viteză maximă.

Pe reţelele de socializare, locuitorii îşi afişau cu mândrie stocurile de role de hârtie igienică din micile lor apartamente.

Cei trei autori ai acestui furt au recunoscut că s-au folosit de un cuţit pentru a ameninţa un şofer care făcea o livrare în faţa unui mare supermarket din popularul cartier Mongkok.

Bărbaţii au furat 50 de pachete de hârtie igienică cu o valoare de piaţă de 1.700 HKD (183 euro) înainte de a fi arestaţi de poliţie.

Potrivit publicației Mingpao, cei trei, care au recunoscut furtul, i-au cerut scuze livratorului şi au returnat hârtia igienică furată.

Cu toate acestea, judecătorul a considerat că infracţiunea a fost premeditată şi trebuie pedepsită cu închisoarea, precizează acelaşi ziar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.