Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au ieșit la iveală povești incredibile despre regele Charles al III-lea din perioada în care era elev

townandcountrymag.com
regele charles

Regele Charles al III-lea, încă de la o vârstă foarte fragedă, a avut parte de izolare la şcoală şi chiar de ceea ce în zilele noastre am numi „bullying”, potrivit celor care l-au cunoscut.

"De la început a fost întotdeauna un pic cam străin, un outsider", a povestit la CBS News Johnny Stonborough, care a fost coleg de clasă cu actualul rege la Gordonstoun School din Scoţia, conform News.ro.

Amintirea lui Stonborough despre colegul său de clasă este aceea a unui tânăr prinţ care era departe de a fi popular în timpul şcolii. "Nimeni nu voia să-i fie prieten, pentru că, dacă îi erai prieten, erai apoi tachinat brutal pentru că erai prietenul lui", susţine Stonborough.

Prinţul Philip, tatăl lui Charles, a fost unul dintre primii elevi de la Gordonstoun, după deschiderea şcolii în 1934, şi şi-a trimis fiul la faimosul internat la vârsta de doar 13 ani. Spre deosebire de defunctul Duce de Edinburgh, care s-a simţit foarte bine la şcoală, Charles avea să compare mai târziu perioada petrecută la Gordonstoun cu cea petrecută într-o închisoare.

Stonborough a declarat pentru CBS News că personal a fost martor la hărţuirea îndurată de viitorul rege."Jucam fotbal, rugby, şi câţiva dintre băieţi au decis că îl vor "face" pe prinţ, ceea ce însemna aveau să-l bată", a declarat fostul coleg de clasă al regelui. El a povestit că s-au năpustit asupra lui Charles, trăgându-l de urechi şi lovindu-l.

"El nu s-a plâns însă niciodată. Nu a spus niciodată un cuvânt", a adăugat Stonborough. "Şi dacă nu aş fi văzut, de fapt nimeni nu ar fi ştiut despre asta", spune fostul coleg.

Hărţuirea actualului rege pare să fi continuat până în perioada universitară.

"Nu mi-am făcut mulţi prieteni, dacă la asta se referă, şi nu am fost la multe petreceri", a mărturisit Charles ca răspuns la o întrebare despre perioada când a fost student la Universitatea din Ţara Galilor. "Am avut o mulţime de alte lucruri de făcut", a adăugat el.

Dar nici viaţa de acasă, alături de familia sa, nu părea să fie mult mai uşoară pentru Charles. Într-o biografie despre Charles din 1994, mama sa, regretata regină Elizabeth a II-a, a fost descrisă ca o mamă distantă, iar prinţul Philip ca un tată dur.

 

Apariţiile şi declaraţiile publice ale viitorului rege au dezvăluit, de asemenea, imaginea unui bărbat care a părut întotdeauna inconfortabil cu lumina reflectoarelor. Ca adult, într-un interviu acordat postului britanic ITV, Charles a dezvăluit cât de mult îi displace atenţia constantă a presei. "Nu mă pricep prea bine să fiu o maimuţă de spectacol, serios", a spus el. "Cred că sunt o persoană destul de retrasă. Nu sunt pregătit să fac doar spectacol", a recunoscut el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.