Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au început arestările în dosarul catastrofei feroviare din Egipt

tren egipt

Parchetul general din Egipt a anunţat luni arestarea a opt suspecţi, dintre care doi mecanici de locomotivă şi a unor impiegaţi, în dosarul catastrofei feroviare de vineri în urma căreia au murit cel puţin 18 oameni şi au fost răniţi peste 200, transmite AFP, potrivit AGERPRES.

Ambii mecanici arestaţi conduceau trenul 157 implicat în coliziune. Pe lista anunţată de procurori mai figurează cei doi asistenţi ai mecanicilor, controlorul de trafic din gara El Maragha din sudul ţării şi alţi trei lucrători feroviari.

Bilanţul menţionat luni de procuratură este de 18 morţi şi 200 de răniţi; anchetatorii comunicaseră anterior că sunt 133 de răniţi în guvernoratele Sohag, Assiut, Qena şi Luxor.

Citește și: Piers Morgan continuă războiul cu Meghan Markle: Este una dintre celebrităţile ipocrite, smiorcăite şi privilegiate

Au fost înregistrate deja declaraţiile a zece responsabili din cadrul autorităţii feroviare naţionale şi au fost interogaţi trei poliţişti responsabili de siguranţa în trenuri, angajaţi din gară şi controlori. S-au efectuat mai multe simulări pentru testarea semnalelor şi a frânelor de mână şi s-a stabilit că indicatoarele luminoase din turnul de control erau vizibile pentru mecanicul locomotivei.

Cei opt arestaţi fuseseră reţinuţi de vineri şi sâmbătă şi se află acum în arest preventiv pe termen de patru zile, au precizat surse din domeniile securităţii şi justiţiei. Mecanicilor li s-au recoltat probe de sânge pentru a stabili dacă consumaseră droguri.

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit vineri în Sohag, la 460 de km la sud de Cairo. În imaginile înregistrate de o cameră de supraveghere se poate vedea impactul extrem de violent, în urma căruia un vagon s-a ridicat în aer şi s-a format un nor uriaş de praf.

AFP menţionează că în Egipt se înregistrează multe accidente feroviare. Cel mai tragic a avut loc în 2002, când peste 360 de oameni au murit într-un incendiu într-un tren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.