Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au luat doar 3% în județ, dar au primit două posturi de deputat: Ciudățenia de la alegeri

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos alegeri

UDMR Covasna a obţinut patru mandate în viitorul Parlament al României în urma alegerilor desfăşurate duminică, dintre care trei în Camera Deputaţilor şi unul la Senat, iar celelalte două mandate, unul de deputat şi unul de senator, au fost atribuite PMP, în urma redistribuirii la nivel naţional, potrivit rezultatelor finale, a declarat, pentru AGERPRES, Miklos Erzsebet, vicepreşedintele BEJ Covasna.

Cele patru mandate UDMR vor fi ocupate de politologul Benkő Erika, deputatul Márton Árpád, juristul Kulcsár Terza-József, respectiv fostul deputat Fejér László.

Citește și: ȘOC la McDonald’s! S-au scumpit toate produsele: Iată noile prețuri

Celelalte două mandate, care au revenit judeţului Covasna în baza normei de reprezentare, au fost atribuite Partidului Mişcarea Populară (PMP), în urma redistribuirii voturilor la nivel naţional, şi vor fi ocupate de Octavian Goga la Camera Deputaţilor şi Gheorghe Baciu, la Senat. PMP a obţinut în urma votului de duminică în judeţul Covasna 1.967 de voturi (2,94%) pentru Camera Deputaţilor şi 2.066 de voturi (3,05%) pentru Senat.

Din 1990 şi până în prezent, UDMR Covasna şi-a adjudecat în mod constant ambele mandate de senatori şi trei mandate de deputat, cel de-al patrulea revenind, în urma redistribuirii voturilor, unuia sau altuia dintre partidele româneşti.

Citește și: Madonna ȘOCHEAZĂ din nou: Ce a putut să facă pe scenă / VIDEO HOT

Prezenţa la vot în judeţul Covasna la scutinul de duminică a fost de 38,25%, iar cele mai multe voturi au fost obţinute de UDMR, peste 74%, urmat de PSD (10,20%), PNL (peste 4,5%), PMP şi ALDE (ambele în jur de 3%) şi USR (1,6%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.