Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au pârjolit totul în cale! Rusia susține că Armata Ucrainei a distrus culturile de cereale (Maria Zaharova)

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Partea rusă deţine dovezi despre distrugerea deliberată de către Forțele Armate ale Ucrainei a culturilor de cereale și minarea terenurilor arabile, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în timpul unui briefing de presă, anunță Tass, potrivit Rador.

"Avem, de asemenea, dovezi ale faptelor de distrugere deliberată a culturilor de cereale de către Forțele Armate ale Ucrainei și naționaliști şi de minare a terenurilor arabile și a altor suprafeţe agricole. Materialele în acest sens sunt disponibile în spațiul public" - a spus aceasta. Un exemplu izbitor de astfel de crime, Zaharova a numit distrugerea deliberată a unui grânar din Mariupol, unde au au fost arse 50.000 de tone de grâu.

"Spuneți-mi, vă rog, cine la Washington, Londra și Bruxelles, nu vorbesc deja despre Kiev, se gândea chiar în acel moment la cele mai sărace țări? Da, nimeni, pentru că pentru ei scopul scuză întodeauna mijloacele" - a subliniat diplomatul rus. Potrivit afirmaţiilor Mariei Zaharova, Statele Unite ale Americii livrează Kievului arme, cu care se aplică lovituri inclusiv asupra întreprinderilor agricole.

Reprezentantul MAE rus a reamintit, de asemenea, declarațiile comandamentului Forțelor Armate ale Ucrainei, conform cărora toate țintele sistemelor americane MLRS HIMARS sunt coordonate cu Pentagonul. "Atacurile sunt aplicate inclusiv asupra întreprinderilor agricole, care produc produse necesare celor mai sărace ţări, aşa cum spune Occidentul. Dar când loviturile se fac cu armele americane, Statele Unite ale Americii uită pentru o vreme de cele mai sărace ţări" - a conchis diplomatul rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.