Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au revenit milițienii pe drumurile publice. S-a întâmplat pe DE 85 la km 96

Radu Pop
Agerpres
politia rutiera

În dimineața zilei de 17.06.2023, un autoturism înmatriculat în România se deplasa pe DE 85 și a fost oprit de un echipaj al Serviciului de politie rutieră, pe raza localității Costești-județ Buzău sub motivația că cel aflat la volan a depășit viteza legală.

La semnalul opririi, șoferul a oprit autoturismul și a prezentat, la cererea agentului de poltie, toate documentele (CI, permis de conducere, documente de asigurare, rovinetă) toate valabile șoi vizate la zi. După verificarea documentelor prezentate de către conducătorul auto, agentul de poliție a procedat la întocmirea procesului verbal de contravenție, refuzând să înscrie în acesta obiecțiunile contravenientului.

Pe timpul discuțiilor cu acel contravenient, agentul de poliție a avut o atitudine neregulamentară, agresivă, iar după ce a intrat în posesia documentelor, nu a dat nicio explicație conducătorului auto oprit, părăsind precipitat locul unde a fost oprit autorâturismul.

În această situație, conducătorul auto a pornit masina și a urmat mașina echipajului de politie, semnalizând să oprească deoarece nu avea niciun fel de act asupra sa și niciun act doveditor al faptei comise, întocmit de agentul de politie constatator. Atitudinea conducătorului auto de a porni în urmărirea mașinii poliției s-a datorat faptului că atitudinea politistului nu era conformă cu statutul unui angajat al MAI, cerzând că aceștia sunt falși polițiști.

După un parcurs de câteva sute de metri, masina politiei opreste și același agent constatator revine la conducătorul auto și îl acuză că a săvârșit o gravă infracțiune, în sensul că a condus fără permis, pe această distanță scurtă, deoarece acesta fusese suspendat.

În situația creată în mod abuziv, conducătorul auto a sunat la 112 și la alte instituții ale instituției fortei publice, locale și centrale cu scopul de a solicita intevenția și ajutorul acestora și a stopa acest abuz creat in amiaza mare pe un drum public.

În urma acestor reclamatii, organul de politie a întocmit proces-verbal de contraventie, pe care cel vizat a refuzat să-l semneze doeoarece agentul de politie nu a permis să înscrie vreo obiecție a contravenientului, replicând ritos că: „nu am unde…scrie tu!”. A urmat un „circ” de aproximativ patru ore, cu plimbări la Inspectoratul de Politie Buzău, asteptări în încăperi insalubre și in cele dinn urmă abandonat în curtea institutiei din care a iesit cu ajutorul unui civil aflat, întâmplător, în curtea din spate a inspectoratului – biroul imigrări.

Analizând filmul acestei situații concluzia este una singură și anume că pe drumurile publice organele de specialitate politienesti continuă să aibă un comportament militienesc și o completă lipsă de respect față de cetățenii pe care trebuie să-i apere.

Aprecim faptul că siguranța și liniștea cetățenului trebuie să fie o prioritate, în contextul în care rata infracționalității crește pe zi ce trece. De asemena, considerăm că abuzul de o anumită funcție de un aumit statut social, precum și cel de echipamentul din dotare trebuie tratate aspru, iar controlul intern, în cadrul Ministerul Afacerilor Interne, să fie la obiect, mai eficient și să nu mai auzim de aceste cazuri asemănătoare celui prezentat mai sus.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.