Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au scos-o complet din sărite! Ministrul Mediului promite AMENZI USTURĂTOARE

Inquam Photos / George Călin
Inquam Graţiela Gavrilescu la DNA

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, vineri, că persoanele care aruncă deşeuri în zonele turistice trebuie să primească amenzi foarte mari, iar legislaţia în acest sens trebuie înăsprită.

Întrebată, vineri, cum s-a ajuns la situația în care foarte multe deșeuri au fost găsite în lacurile de acumulare după inundații, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat că „lacurile de acumulare nu ţin de Ministerul Mediului”, conform Mediafax.

„Ministerul Mediului face însă controlul asupra tuturor celor care încalcă legea, care aruncă PET-uri și deșeuri în albia râurilor sau în păduri (…) Chiar săptămâna aceasta am emis un ordin prin care colegii mei de la Garda Naţională de Mediu şi de la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului să meargă în ţară şi să vadă exact locurile în care, în urma inundaţiilor, s-au strâns astfel de deşeuri. Vor fi inclusiv modificări legislative de înăsprire a acestor sancţiuni, iar cei care încalcă legea trebuie să plătească amenzi foarte mari”, a declarat ministrul Mediului.

Citește și: IMAGINI INCREDIBILE Primarul Cătălin Cherecheș i-a dat unui procuror DNA o pungă de popcorn în sala de judecată

Grațiela Gavrilescu a mai susținut, vineri, că România și-a luat angajamentul pentru rezolvarea problemelor privind infrigementul deschis împotriva țării noastre de Comisia Europeană, din cauza poluării.

„Ne-am luat angajamentul să rezolvăm problemele de infrigement, ca dovadă că problemele de infrigement pe care le-am rezolvat, ca să zic aşa, sunt în număr de 7. Celelalte sunt în procedură de proiecte de lege, astfel că în următoarea sesiune parlamentară să le putem trimite Parlamentului pentru soluționare. În ceea ce priveşte partea de deşeuri, Guvernul va demara proceduri ca fiecare dintre noi, prin modul prin care vom şti să colectăm selectiv să păstrăm resursa naturală a acestei țari (...) În 2050 trebuie sa avem acel concept de deşeu zero”, a mai declarat Grațiela Gavrilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.