Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au sustras Trump și echipa sa de campanie bani de la donatori după alegerile prezidențiale din 2020?

brookings.edu
donald trump furios

Procurorii federali americani care investighează asaltarea Capitoliului din 6 ianuarie 2021 de către susținătorii lui Donald Trump verifică, de asemenea, dacă fostul președinte și echipa sa au comis fraude în materie de strângere de fonduri, scrie LA LIBRE BELGIQUE, potrivit Rador.

Potrivit cotidianului "Washington Post", citând surse familiare cu dosarul, procurorii au emis citații pentru personal de campanie și consilieri ai fostului președinte în ultimele săptămâni.

După alegerile prezidențiale din 2020 pe care le-a pierdut, Donald Trump a susținut în mod fals că rezultatele au fost modificate. Procurorii vor să știe dacă el sau echipa sa de campanie au folosit aceste acuzații şi în e-mailuri către donatori pentru a obţine bani de la aceștia. Potrivit legii Statelor Unite, este într-adevăr ilegal să faci declarații false în e-mailuri prin care se cer bani, scrie "Washington Post".

Procurorii vor să stabilească ce au spus fostul președinte și consilierii săi între ei despre această presupusă fraudă electorală și dacă diferă de ceea ce au scris în corespondența lor oficială cu potențialii sponsori.

Conform surselor ziarului "Washington Post", strângerea de fonduri îi adusese lui Donald Trump peste 200 de milioane de dolari (181 de milioane de euro).

Aceste dezvăluiri vin în momentul în care bărbatul dorește să candideze la președinția Statelor Unite în 2024 și când împotriva lui sunt în desfășurare mai multe anchete legale. La New York, este în curs o anchetă cu privire la mita plătită unei vedete porno care ar fi întreținut relații sexuale cu el. De asemenea, Trump este cercetat pentru reținerea de documente secrete și conspirație pentru a anula rezultatele alegerilor din 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.