Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au tras cu pistolul după un șofer beat, dar nu l-au prins: Pățania unor polițiști din Suceava

pistol arma

Poliţiştii suceveni au folosit armanentul din dotare pentru prinderea unui şofer care nu a oprit la semnalul, el fiind urmărit până pe malul unui pârău când a reuşit să scape din cauza terenului accidentat. Şoferul a fost prins ulterior, stabilindu-se că era băut, având o alcoolemie de 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii au vrut să oprească o maşină, pe o stradă din Gura Humorului, dar şoferul a ignorat semnalele continuându-şi deplasarea şi mărind viteza, către localitatea Mănăstirea Humorului, scrie news.ro.

„S-a procedat la urmărirea autoturismului, pe strada Mănăstirea Humorului având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, şoferul fiind somat în repetate rânduri, prin folosirea aparaturii porta-voce, atât pentru a opri vehiculul cât şi cu cu privire la folosirea armamentului din dotare.

În momentul în care s-a ajuns într-o zonă izolată de pe DJ177 în localitatea Mănăstirea Humorului poliţiştii procedat la efectuarea unui foc de avertisment. Chiar şi în aceste condiţii şoferul fugar nu a oprit, şi-a continuat deplasarea şi beneficiind de caracteristiciletehnice ale vehiculului de teren condus a părăsit carosabilul prin locuri greu acesibile, pe malul unui pârâu în zona denumită Larga, pe un teren accidentat, condiţii în care nu s-a mai continuat urmărirea”, se arată în comunicat.

IPJ Suceava a menţionat că în regim de urgenţă au fost constituite echipaje suplimentare şi în urma investigaţiilor efectuate a fost identificat conducătorul autoturismului, în persoana unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din localitatea Mănăstirea Humorului.

Acesta a fost audiat şi a recunoscut faptul că a condus autoturismul de teren neoprind la semnalele poliţiştilor.

„În urma testării cu aparatul etilometru, a rezultat valoarea de 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, şoferul a fost testat şi cu aparatul drugtest Drager, rezultatul fiind negativ.

Nu au rezultat vătămări corporale şi nu s-au înregistrat pagube sau alte incidente”, a mai precizat IPJ Suceava.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetate pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, urmând a fi aplicate şi sancţiuni contravenţionale atât pentru neoprirea la semnalul regulamentar al poliţistului rutier cât şi pentru toate celelalte abateri la regimul rutier săvârşite de şofer pe parcursul urmăririi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.