Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au văzut LA PROPRIU moartea cu ochii

Doi muncitori care lucrau la demolarea morgii Spitalului Județean de Urgență din Botoșani au privit moartea cu ochii, la modul cât se poate de propriu, scrie monitorulbt.ro.

S-a întâmplat în curtea secţiei exterioare de boli infecţioase a SJU. Conducerea unităţii a decis demolarea uneia dintre clădirile dărăpănate din curtea secţiei, pentru a putea pune spaţiul la dispoziţie în vederea ridicării unei noi construcţii pentru medici. Clădirea, care este în realitate o casă veche, adăpostea de mai mulţi ani şi morga secţiei, unde erau depuse cadavrele pacienţilor care mureau acolo, dar şi cadavrele unor persoane aduse la morgă de către angajaţii Serviciului de Medicină Legală (SML) Botoşani. Conducerea SJU a angajat o firmă pentru demolarea clădirii ce adăpostea morga, însă cei de la SML au şi ei acces la respectiva încăpere, astfel că în urmă cu câteva zile au depus la morgă cadavrul unui bărbat decedat în condiţii suspecte, aflat în stare avansată de putrefacţie. Se pare că rudele acestuia au fost înştiinţate în repetate rânduri, însă, fiind în străinătate, sosirea lor în ţară pentru a se ocupa de înmormântarea bărbatului a întârziat, acesta fiind şi motivul pentru care a fost depus la morga de la infecţioase, fără însă ca cineva să fie informat de acest lucru şi fără ca cei de la SML să ştie că respectiva clădire urma a fi demolată.

Astfel s-a ajuns în situaţia ca muncitorii să înceapă lucrul la demolarea construcţiei, cu un cadavru în interior.

Şocul celor doi bărbaţi, de 41 şi 30 de ani, angajaţi ai firmei ce trebuia să demoleze clădirea, a fost complet. Mai întâi acoperişul putred a cedat sub greutatea lor, ambii prăbuşindu-se în interiorul clădirii, laolaltă cu bucăţi de scândură, ţiglă şi moloz. Din fericire, cei doi au căzut în picioare, fără a suferi răni serioase, însă unul dintre ei aterizat chiar lângă mortul din interior, rămânând înlemnit câteva secunde.

Ştiind că interiorul trebuia să fie gol, cei doi au început apoi să ţipe şi mai tare decât deja o făceau după ce au căzut. Alarmaţi, colegii aflaţi în exteriorul clădirii i-au scos imediat, sunând la 112 pentru a cere ajutor, dar anunţând şi medicii din interiorul spitalului. Aceştia au fost la fel de surprinşi să afle că în morgă exista un cadavru, de care ei nu fuseseră informaţi. La faţa locului au sosit două ambulanţe, care le-au acordat îngrijiri celor doi răniţi, după care i-au transportat la Urgenţe pentru mai multe investigaţii.

Ambii au suferit traumatisme la gambe şi glezne, iar cel mai în vârstă a suferit o plagă la un picior, tăindu-se în tabla unei maşini de spălat depozitată în respectiva clădire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.