Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aubameyang va fi anunțat azi de Barcelona, în urma unui transfer gratuit de la Arsenal

arsenal.com
Pierre-Emerick Aubameyang

Fotbalistul gabonez Pierre-Emerick Aubameyang a trecut vizita medicală și urmează să fie confirmat marți dimineață ca jucător al Barcelonei, prin transfer liber, după mai multe ore de negocieri în timpul cărora se părea că propunerea de transfer de la Arsenal a eșuat, informează Mediafax.

El a ieșit din peisaj din motive disciplinare la Arsenal, unde mai avea 18 luni din contractul său de 300.000 de lire sterline pe săptămână, iar transferul convine tuturor părților. Jucătorul în vârstă de 32 de ani a călătorit la Barcelona pentru a fi prezent în ziua limită a ferestrei de transferuri, în speranța de a finaliza tranzacția.

Aubameyang a fost diagnosticat cu leziuni cardiace după ce s-a recuperat de la Covid-19, la Cupa Africii pe Națiuni, dar a declarat câteva zile mai târziu că este „absolut bine" și „complet sănătos". Cu vizita medicală finalizată cu succes și contractul său cu Barcelona convenit, clubul catalan a ales să anunțe sosirea sa marți, mai degrabă decât în noaptea ultimei zile de transferuri, relatează The Guardian.

Anterior, negocierile păreau să fi eșuat, cluburile nereușind să ajungă la un acord cu privire la modul de împărțire a salariului lui Aubameyang, iar dificultățile financiare ale Barcelonei au complicat foarte mult lucrurile.

Președintele Barcelonei, Joan Laporta, a declarat, cu aproximativ patru ore rămase din fereastră, că directorul de fotbal al clubului, Mateu Alemany, era optimist în ceea ce privește încheierea tranzacției.

Aubameyang a fost exilat la Arsenal de Mikel Arteta, care i-a luat banderola de căpitan de echipă, invocând lipsa de angajament. Clubul saudit Al-Nassr i-a oferit lui Aubameyang o cale de ieșire, dar jucătorul a refuzat-o.

Aubameyang s-a alăturat lui Arsenal de la Borussia Dortmund, în 2018, și a marcat 92 de goluri în 163 de meciuri, ultimul dintre acestea fiind pe 6 decembrie, la Everton. El a fost scos din lot după ce s-a întors cu întârziere dintr-o călătorie în străinătate, ultima dintr-o serie de abateri disciplinare, toate legate de probleme de punctualitate.

Arteta îi mai are doar pe Alexandre Lacazette și Eddie Nketiah ca opțiuni de atacant central. Clubul a încercat să realizee o tranzacție pentru atacantul de care are atât de evident nevoie, încercând să îi aducă pe Dusan Vlahovic și Alexander Isak. Dar primul a plecat de la Fiorentina la Juventus, pentru 75 de milioane de euro, în timp ce al doilea a rămas pe loc la Real Sociedad.

Barcelona a încercat fără succes să găsească un cumpărător pentru Ousmane Dembélé, care a refuzat să își prelungească contractul după vară. Francezul nu a fost interesat să se alăture lui Arsenal și, deși Laporta a spus că există o propunere din partea unei echipe din Premier League pe care jucătorul ar putea să o ia în considerare, jucătorul de 24 de ani va continua la clubul care a declarat că nu și-l mai dorește.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.