Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audiere surpriză în Comisia SIPA - Un senator PNL, explicații în fața parlamentarilor

arhiva dosare

Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a clarifica aspectele ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie o va audia joi, începând cu ora 14,00, pe senatoarea Laura Scântei, fost membru în comisiile de inventariere privind arhiva SIPA, scrie agerpres.ro

Joi vor mai fi audiaţi Dumitru Tudorache, şef al Serviciului control, siguranţa internă şi protecţia informaţiilor clasificate la DGPA, şi subofiţerul Nicolae Pomoşnicu.

Eugen Teodorovici anunț CRUCIAL despre taxe: 'Nu creștem nici impozitele, nici taxele'


De asemenea, printre cei invitaţi la Comisia SIPA se numără şi Sorin Dumitraşcu, fost director adjunct al ANP, dar preşedintele acestui for, Viorel Salan, a precizat că acesta nu va fi prezent la şedinţa de joi. 

Viorel Salan a afirmat recent că existenţa unor anumite neîndepliniri legale vizând documentele clasificate din arhiva SIPA rezultă atât din corespondenţa comisiei cu diverse instituţii, dar şi din declaraţiile celor audiaţi. 

Pe 24 aprilie, Viorel Salan a subliniat că declaraţiile celor audiaţi în acest for relevă că "nu s-au avut în vedere" actele normative referitoare la constituirea şi predarea arhivei, existând "lacune" în modul de desfăşurare a activităţilor în această structură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.