Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audierea bărbatului acuzat de uciderea fostului premier Schinzo Abe a fost anulată

East Asia Forum
Shinzo Abe

Audierea preliminară în procesul bărbatului acuzat de uciderea fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe a fost anulată luni în Japonia după descoperirea unui obiect suspect la tribunal, au informat media locale, consultate de AFP.

Tribunalul din Nara, în vestul Japoniei, nu a fost în măsură să confirme imediat informaţiile canalului public de televiziune NHK şi ale altor media nipone, potrivit cărora locul a fost evacuat după ceea ce părea a fi "un rucsac neidentificat" a ajuns la tribunal.

Tetsuya Yamagami urma să compară luni după-amiază în faţa tribunalului din Nara în această primă etapă a procesului său pentru uciderea fostului lider nipon în iulie anul trecut, împuşcat în plină stradă în timpul unui eveniment de campanie electorală, potrivit Agerpres.

Yamagami, 42 de ani, a fost inculpat în ianuarie pentru "omucidere şi încălcarea legii" asupra controlului armelor şi riscă pedeapsa cu moartea dacă va fi găsit vinovat.

El îl acuza pe fostul prim-ministru că are legături strânse cu Biserica Unificării, supranumită "secta Moon" şi care ar fi dus familia lui Yamagami la ruină.

La începutul anului, Tetsuya Yamagami a fost declarat apt pentru a fi judecat, în urma unei îndelungate expertize psihiatrice.

Shinzo Abe, cea mai cunoscută personalitate politică niponă atât în ţara sa cât şi în străinătate, bătuse recordul de longevitate în funcţia de prim-ministru în exerciţiu în Japonia: mai mult de opt ani şi jumătate în 2006-2007 şi 2012-2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.