Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audierea din procesul pentru defăimare intentat lui Donald Trump de o scriitoare a fost amânată

nbcnews.com
trump

Audierea prevăzută să aibă luni la New York în procesul pentru defăimare intentat de o scriitoare împotriva lui Donald Trump a fost amânată, în condiţiile în care unul dintre juraţi nu se simţea bine şi prezenta simptome de COVID-19, informează AFP.

Donald Trump, fost preşedinte al SUA şi mare favorit în alegerile primare republicane, a sosit la începutul dimineţii de luni la tribunalul federal din Manhattan pentru a asista la audiere, potrivit Agerpres.

Cu o zi înainte de votul în alegerile primare din statul New Hampshire, Donald Trump trebuia să depună mărturie pentru a se apăra în sala de judecată în faţa lui E. Jean Carroll, fostă angajată la revista Elle, care a făcut deja ca Donald Trump să fie condamnat în proces civil în 2003 la plata a cinci milioane de dolari despăgubiri pentru agresiune sexuală în 1996 şi, în primă fază, pentru defăimare.

Însă judecătorul Lewis Kaplan a amânat audierea, pentru că unul dintre juraţi prezenta simptome de COVID şi a fost trimis acasă. Una dintre avocatele lui Donald Trump, Alina Habba, a declarat de asemenea că are simptome ale virusului, chiar dacă a fost testată negativ.

În pofida primului verdict răsunător, pronunţat în mai 2023 cu unanimitate de voturi de un juriu popular, Donald Trump a continuat să o denigreze şi să o insulte pe scriitoare, pe care a calificat-o drept o "nebună de legat", care "inventează" şi pe care "nu a văzut-o niciodată în viaţa lui".

Al doilea proces vine după o plângere de defăimare depusă de E.Jean Carroll pentru declaraţiile lui Donald Trump din iunie 2019, când ea îl acuzase pentru prima dată de viol, într-o carte.

La acea dată preşedinte al SUA, Donald Trump a afirmat că femeia, care "nu era genul meu", a inventat totul pentru "a vinde o nouă carte". Procedura a fost întârziată, însă acest al doilea proces a fost menţinut şi a început săptămâna trecută.

E. Jean Carroll cere peste 10 milioane de dolari pentru prejudiciu moral şi profesional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.