Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audierea lui Assange la Londra în ancheta privind acuzaţia de viol în Suedia s-a încheiat

julian-assange-wikileaks

Audierea la Londra a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, acuzat de viol în Suedia, s-a încheiat marţi, la capătul a două zile, a anunţat Parchetul suedez, precizând că, având în vedere secretul anchetei, nu pot fi furnizate detalii suplimentare, transmite AFP. Interogatoriul, desfăşurat la sediul ambasadei Ecuadorului la Londra, unde australianul s-a refugiat din 2012, a fost purtat de un procuror ecuadorian, în prezenţa unui magistrat de instrucţie adjunct suedez.

Conform unui comunicat al Parchetului suedez, 'rezultatul va fi transmis ulterior în scris de către Ecuador procurorilor suedezi', după care aceştia vor stabili 'o poziţie în ce priveşte continuarea anchetei preliminare'. Avocatul suedez al lui Assange, Per Samuelsson, a declarat pentru AFP că va contesta neacceptarea sa la interogatoriu. Australianul de 45 de ani neagă că ar fi comis violul de care l-a acuzat o suedeză în august 2010. WikiLeaks scrie că Julian Assange 'a cooperat deplin' la interogatoriu, pe care de altfel îl solicita de mult timp, dar pe care Parchetul refuza să-l desfăşoare în condiţiile respective la Londra.

Assange este în continuare vizat de un mandat de arestare european, pe care l-a contestat fără rezultat în faţa justiţiei suedeze, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.