Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audierea preliminară a liderului Ligii, Matteo Salvini, sub acuzaţia de sechestrare de migranţi, amânată pentru octombrie

Inquam Photos / George Calin
Matteo Salvini

Audierea preliminară a liderului Ligii, Matteo Salvini, cu privire la trimiterea acestuia în faţa justiţiei italiene, în cazul în care fostul ministru de interne este acuzat de sechestrarea a 131 de migranţi la bordul unei nave, a fost amânată cu trei luni, până în octombrie, transmite DPA.

Un purtător de cuvânt al Ligii, partidul de extremă dreapta al lui Salvini, a confirmat pentru DPA decizia de amânare, după ce aceasta apăruse în cotidianul La Repubblica, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

Salvini urma să compară într-o audiere preliminară în faţa unui judecător pe 4 iulie în Catania, Sicilia, însă tribunalul este supraaglomerat după lunile în care lucrările instanţelor au fost suspendate din cauza epidemiei de COVID-19.

'Sunt mii de procese amânate care au prioritate, aşa încât a trebuit să amân începerea' procedurilor în cazul Salvini, a declarat judecătorul Nunzio Sarpietro, citat de La Repubblica.

Cazul se referă la modul în care, în iulie 2019, Salvini, pe atunci ministru de interne, a amânat timp de câteva zile debarcarea a 131 de migranţi de pe nava de salvare Gregoretti a pazei de coastă.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

Potrivit procurorilor, acţiunea a echivalat cu o sechestrare de persoane, însă liderul Ligii susţine că acesta a fost un mod legitim de a forţa celelalte state ale Uniunii Europene să accepte o împărţire mai echitabilă a poverii migraţiei.

Marţi, o comisie din Senat urmează să voteze dacă Salvini va fi judecat în ce priveşte un caz similar intervenit în august 2019, în legătură cu 81 de migranţi salvaţi de nava spaniolă de salvare Open Arms.

În calitate de senator, Salvini beneficiază de imunitate parlamentară şi nu poate fi trimis în judecată decât cu încuviinţarea camerei legislative superioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.