Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audieri de FOC - Candidaţii propuşi de România şi Estonia pentru posturile de comisar european, față în față cu Jean-Claude Juncker

juncker

Peşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va intervieva „în zilele următoare” candidaţii propuşi de România şi Estonia pentru posturile de comisari europeni rămase vacante după ce Corina Creţu şi Andrus Ansip au devenit europarlamentari, a declarat marţi Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a CE, conform News.ro.

Citește și: ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni - Plouă zi de zi, scăpăm temporar de caniculă

”Preşedintele Juncker intenţionează să-i audieze pe cei doi candidaţi propuşi pentru posturile de comisari, în zilele următoare”, a anunţat Mina Andreeva.

Iniţial, Juncker a dorit să transfere atribuţiile lui Creţu (Dezvoltare Regională) şi Ansip (Piaţa Unică Digitală) către comisarii Maroš Šefčovič şi Johanes Hahn, însă propunerea sa a fost respinsă de Consiliul UE.

În 28 iunie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că PSD îl propune pe Ioan Mircea Paşcu pentru postul de comisar european deţinut de Corina Creţu, care a obţinut un mandat de europarlamentar.

Ioan Mircea Paşcu a fost europarlamentar din 2007, dar pentru alegerile din 26 mai nu s-a mai regăsit pe listele partidului, el exprimându-şi la acel moment nemulţumirea faţă de această situaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.