Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audieri la ÎCCJ în dosarul RETROCEDĂRILOR: Jurista Alina Suciu, hărțuită de fostul șef Romsilva

ICCJ

Noi audieri în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Adam Craciunescu, fostul director general al Romsilva, risca pana la 7 ani de inchisoare. Trimis in judecata in dosarul retrocedarii ilegale de paduri, Adam Craciunescu, fostul director general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva s-a prezentat, joi, in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La Curtea Suprema a fost audiata si consilierul juridic al Romsilva, Alina Suciu. Aceasta a povestit cum a fost mutata de la departamentul Juridic la Perdele Forestiere de  Adam Craciunescu, ca un avertisment, pentru a nu mai initia actiuni in instanta.

Wikipedia România, dată în judecată de un scriitor român

De asemenea, aceasta a explicat cum fostul sef Romsilva a chemat-o la Bucuresti si a certat-o ca a cerut revizuirea sentintei ilegale.

"Craciunescu nu stia ce sa faca. Era mirat ca am redactat revizuirea", a declarat Alina Suciu.

Potrivit DNA, “inculpatul Craciunescu Adam, in calitate de director general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, in exercitarea atribuțiilor de serviciu, incepand cu anul 2013, a raspuns solicitarilor nelegale formulate de catre inculpatul Hrebenciuc Viorel, referitoare la modul in care RNP Romsilva trebuie sa se comporte in legatura cu punerea in posesie, eliberarea titlului de proprietate și litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafeței de padure de peste 40.000 de hectare.  In consecința, inculpatul Craciunescu Adam a luat masuri impotriva intereselor RNP Romsilva, in sensul ca a șicanat efectuarea de acțiuni in justiție impotriva intereselor avute de grupul infracțional organizat format din inculpatii Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan si alte persoane interesate in obtinerea terenurilor mentionate. Spre exemplu, dupa ce jurista din cadrul Romsilva a semnat o actiune civila in favoarea intereselor Romsilva, de suspendare a judecatii pana la solutionarea dosarului avand ca obiect revizuirea deciziei luate la data de 17 aprilie 2012, stramutat de la Tribunalul Covasna la o alta instanta (cerere admisa de ICCJ la data de 17 ianuarie 2014), in luna martie 2014, inculpatul Craciunescu Adam a dispus in mod abuziv ca acestei juriste sa-i fie preluata cauza respectiva și i-a interzis, indirect (folosind un pretext medical), sa mai reprezinte RNP Romsilva la procesele ce aveau ca obiect decizia din anul 2012 a Tribunalului Covasna și punerea in aplicare a acestei decizii.”, spun procurorii DNA.

Audiere de ULTIMĂ ORĂ la DNA

In acest dosar sunt judecati fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu, dar si printul Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de padure din judetul Bacau, judecatorul Lorand Andras Ordog, de la Tribunalul Covasna, fostul sef al Romsilva, Adam Craciunescu, judecatoarea Anca Roxana Adam, de la Tribunalul Brasov, sotia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Calugar, Ioan Matasel, Rodica Gabriela Zaharia si Iulian Durlan. Parti civile in dosar sunt statul roman, prin Ministerul Finantelor, si persoana fizica Alina Suciu, jurista Romsilva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.