Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audieri miniştri/ Anisie: Am început procedura de transparentizare a tezelor de doctorat; le voi publica pe toate

Facebook
monica anisie

Ministrul propus la Educaţie şi Cercetare, Monica Anisie, a anunţat, miercuri, la audierea în comisiile parlamentare de specialitate, că a început procedura publicării tezelor de doctorat.

"Astăzi am început procedura de transparentizare a tezelor de doctorat. (...) Astăzi, chiar în acest moment, puteţi intra pe site şi să vizualizaţi primele teze pe care noi le-am pus în transparenţă publică", a precizat Anisie.

Ea a explicat că, iniţial, ministerul avea în vedere publicarea tezelor de doctorat pe 24 martie.

"Dar pentru că deja aveam încărcate tezele şi răspunsuri de la universităţi primite, am decis ca, începând de astăzi, să începem procesul de transparentizare şi, pe măsură ce se încarcă, veţi avea din ce în ce mai multe teze de doctorat pe site. Şi ceea ce vă pot asigura este faptul că le voi publica pe toate. Şi cred că odată început acest proces, nimeni nu-l va mai întoarce", a adăugat Anisie.

Din acest an, ministerul nu a mai finanţat Academia de Ştiinţele ale Securităţii Naţionale, a precizat Monica Anisie la solicitarea deputatului PMP Robert Turcescu, după ce acesta i-a transmis să o desfiinţeze, potrivit Agerpres.

Citește și: Dana Budeanu, cu mască de protecţie cu dantelă: 'Fă tu poluarea mai mică, fătălăule!' (VIDEO)

"Mai avem Academia de Ştiinţele ale Securităţii Naţionale. Desfiinţaţi-o, doamnă! E o mizerie, asta nu are ce să caute în lumea universitară firească. E greu de desfiinţat, nu e uşor deloc, pe cât de uşor a fost de înfiinţat (...), pe atât de greu e de desfiinţat, e complicat, sunt nişte fire acolo, sunt nişte păpuşari în spate. Dar să încercaţi", i-a spus Turcescu.

"Un prim pas Ministerul Educaţiei a făcut prin faptul că nu a mai finanţat începând de anul acesta această academie. Noi ne vom strădui şi pentru următorii paşi", a adăugat Monica Anisie.

Peste 1.300 de teze de doctorat au fost publicate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, miercuri, pe portalul Registrului Educaţional Integrat.

Conform platformei online, este vorba, deocamdată, de 1.320 de lucrări, care au fost susţinute din iunie 2016 şi până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.