Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audierile publice pentru ancheta care ar putea duce la DEMITEREA lui Trump încep săptămâna viitoare

The Hill
Donald Trump

Membrii democrați din Congresul american au anunțat începerea audierilor publice din cadrul anchetei premergătoare procesului de demitere a președintelui SUA, Donald Trump, programate pentru săptămâna viitoare, relatează site-ul postului BBC, potrivit Mediafax.ro

Primii care vor depune mărturii vor fi trei membri ai Departamentului de Stat. Până în prezent, cele trei audieri care au avut loc, asupra unor membri ai comisiilor din Legislativul american, au fost realizate cu ușile închise.

Șeful Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților, Adam Schiff, care supraveghează ancheta, a anunțat miercuri că un caz privind demiterea a fost realizat împotriva președintelui Trump. „Noi primim din ce în ce mai multă apreciere pentru ce tocmai a avut loc pe parcursul ultimului an - și pentru măsura în care președintele a listat departamente ale statului în scopul ilicit de a obține din partea Ucrainei investigarea oponentului politic”, a declarat Schiff.

Citește și: Întrevedere Erdogan-Trump la Washington pe 13 noiembrie

Audierile de la Capitol vor fi transmise în direct, iar în cadrul acestora atât democrații, cât și republicanii vor adresa întrebări celor care depun mărturii. Primul care va fi supus întrebărilor este Bill Taylor, ambasadorul în exercițiu al Statelor Unite în Ucraina, care în urmă cu o lună, a declarat cele mai inedite mărturii.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Citește și: Cel puțin 37 de civili au fost uciși în urma unui atac armat în Burkina Faso

În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.